Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο ΣτΕ μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο ΣτΕ μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας

SHARE THIS

Ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά τη δεύτερη απορριπτική απόφαση, προσφεύγει διά των συνηγόρων του, στο ΣτΕ

Μετά την απορριπτική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διά των συνηγόρων του, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καθώς φθάνει τις 60 ημέρες απεργίας πείνας, ο Δ. Κουφοντίνας, διά της προσφυγής του στο ΣτΕ ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματείως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου, την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και την ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Η πλευρά Κουφοντίνα αναφέρεται στο νόμο 4760/2020 χαρακτηρίζοντας τον αντισυνταγματικό, καθώς τίθενται περιορισμοί στις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία τους ή την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου. Αντίθετα, ως μοναδικό κριτήριο θεωρεί ότι εμφανίζεται η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.
Τέλος, ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν, επισημαίνει ότι η απόφαση της Γενικής γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, ενώ για την έκδοσή της γίνεται επίκληση σε άσχετα έγραφα που δεν αφορού το ζήτημα των μεταγωγών.

Όπως τονίζεται δε, η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφονίντα στις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε χώρα μόνο γραφειοκρατικά, αφού ο ίδιος ποτέ δεν μετείχθη εκεί, για να είναι δυνατή η αιτιολόγηση της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο από το Δημήτρη Κουφοντίνα κατατέθηκε μέσω του δικηγόρου, Δημήτρη Σαραφιανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αναμένεται να απαντήσει επί του αιτήματος του Δημ. Κουφοντίνα εντός της ημέρας.

Exit mobile version