Κούγιας: Επιχειρηματικά συμφέροντα χρησιμοποιούν τον Λιγνάδη για να καταστραφεί η Μενδώνη 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας: Επιχειρηματικά συμφέροντα χρησιμοποιούν τον Λιγνάδη για να καταστραφεί η Μενδώνη 

SHARE THIS

«Ο στόχος είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη αποκάλυψε σήμερα την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει μιλώντας για πολιτικοοικονομικά «παιχνίδια».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, «όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού».

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA μίλησε ο δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας που δήλωσε ότι ο εντολέας του έχει πέσει «θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, οι δυο τους μίλησαν επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Ο Αλέξης Κούγιας, που αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε για την υπόθεση των καταγγελιών εις βάρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού βάζοντας στο τραπέζι νέα δεδομένα και ζητώντας να αλλάξει η ημερομηνία απολογίας του.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε (MEGA) ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης «είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις παρά μόνο ότι «ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε είπε πως «ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση» και το συνέδεσε λέγοντας πως «ο Λιγνάδης ήταν επιλογή της Μενδώνη».

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» τη 40χρονη μάρτυρα που κατέθεσε στον ανακριτή, είπε πως ακόμα δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας μέχρι την Πέμπτη ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.

Έρευνα και για δεύτερο ηθοποιό

Παράλληλα, ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται ακόμη μία υποθεση που αφορά δεύτερο ηθοποιό, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών χειρίζεται πλέον τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση του Δημήτρη Άνθη, που κατονόμασε ως θύτη του δικού του βιασμού το τρίτο πρόσωπο που ήταν παρών στον φερόμενο βιασμό του Ν.Σ. από τον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόκειται για αδίκημα που φέρεται να τελέστηκε το 2005 και δεν έχει ακόμα παραγραφεί, αλλά κινδυνεύει να παραγραφεί σε μερικούς μήνες και ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να επισπευστεί η διαδικασία χαρακτηρίζοντας την υπόθεση κατεπείγουσα.

Στη Βουλή

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, με ενδιαφέρον αναμένεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη, την οποία προκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το Μαξίμου και το υπουργείο Πολιτισμού έχουν «στριμωχτεί» υπό το βάρος των ανατριχιαστικών καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης που βαραίνουν τον άλλοτε «εκλεκτό» τους για το Εθνικό Θέατρο.

Το πρόβλημα είναι ότι αν κρίνουμε απ’ την προαναγγελία της συζήτησης από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη περί «ποιότητας του δημοσίου διαλόγου» καταλαβαίνουμε ότι μάλλον πρόκειται για προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και ο πρωθυπουργός να περάσει στην αντεπίθεση διαχέοντας ευθύνες για τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις, αντί να αποπέμψει την εξαπατημένη -κατά δήλωσή της – υπουργό Πολιτισμού και να αναλάβει κι αυτός την πολιτική ευθύνη.

 

Exit mobile version