Κούγιας για Πισπιρίγκου: Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη
EUROKINISSI - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη

SHARE THIS

«Αλίμονο αν αφήσω τη φτωχή αυτή γυναίκα ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Αλέξης Κούγιας», δήλωσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας, απαντώντας στο ερώτημα αν παραιτήθηκε ή όχι από την υπεράσπιση της 34χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία των 3 παιδιών της στην Πάτρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε ότι δεν παραιτείται από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, κάτι που είπε και στην ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα (20.10.2023) το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι «Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο γιατί σε βάρος της κατηγορούμενης από την πρώτη στιγμή και στην Αστυνομία και στην ανάκριση αντί να εξετάζουν επιστημονικά γιατί πέθανε το παιδί ρωτούσαν τους μάρτυρες ακόμα και τις νοσοκόμες αν η κατηγορούμενη ήταν στενοχωρημένη ή όχι. Ξεκίνησαν στραβά, όπως και στις άλλες δύο υποθέσεις, όπου αγνόησαν κορυφαίους ιατροδικαστές. Όταν λέει ο ιατροδικαστής καλέστε τους τάδε δύο καθηγητές και το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα καταλαβαίνετε ότι ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση».

Αναφορικά με την στάση του, είπε το εξής: «Κάνεις αίτηση εξαιρέσεως στο δικαστήριο; Εγώ δεν έχω κάνει σχεδόν ποτέ 50 χρόνια. Ζήτησα μια ημέρα παραπάνω από την διακοπή της δίκης που ήταν για την Τετάρτη. Θέλω να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και να μιλήσω με την κ. Πισπιρίγκου και να πάρω την απόφαση μου. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κανέναν κατηγορούμενο. Δεν μου την έδωσαν για τον ίδιο λόγο».

«Όταν διάβασα την δικογραφία είπα ότι δεν μπορώ να επιτρέψω όλα αυτά σε βάρος μιας φτωχής κοπέλας», υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα για την αμοιβή του.

«Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο. Εις βάρος της κατηγορουμένης, ρωτάγανε τους μάρτυρες αν η κατηγορουμένη είναι στενοχωρημένη. Έτσι την κατέστησαν κατηγορουμένη. Έχουν λόγο. Αγνόησαν τακτικούς ιατροδικαστές. Και στα άλλα δύο παιδιά. Ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση. Δεν είχαν κανένα αιτιολογικό να απορρίψουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο κ. Μπουζιάνης», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Exit mobile version