Κρατούν κλειστό το «Λοιμωδών» που είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατούν κλειστό το «Λοιμωδών» που είναι σε καλή κατάσταση, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει

SHARE THIS

Οκτώ χρόνια από το λουκέτο και σχεδόν δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης να είναι τραγική, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά το νοσοκομείο κλειστό.

Τη στιγμή που πάνω από 170 άνθρωποι αργοσβήνουν σε ράντζα σε διαδρόμους και κοινούς θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να βρεθεί μια κλίνη ΜΕΘ, η κυβέρνηση κρατά κλειστά νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα. Ένα από αυτά είναι το νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν 116 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ, με υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, έκλεισε αρκετά νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και το «Λοιμωδών», στη Θεσσαλονίκη. Στα τέλη του 2021, με την πανδημία να πλησιάζει στα δύο χρόνια, ο Γεωργιάδης επιμένει να πανηγυρίζει: «Καλώς τα κλείσαμε» και  θυμίζουμε ότι τότε διατεινόταν «μη μου πάρει τη δόξα ο Σόιμπλε και η Τρόικα». Την ίδια ώρα, γιατροί και απλοί πολίτες μίας πόλης που θρήνησε χιλιάδες νεκρούς ζητούν, για δεύτερη χρόνια και με το Σύστημα Υγείας ξανά πέρα από τα όριά του, να ξανανοίξει και να χρησιμοποιηθεί, έστω και τώρα, το «Λοιμωδών».

Το νοσοκομείο αυτό όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ellinofreneianet.gr, εντός και εκτός, το κτίριο παραμένει σε καλή κατάσταση.

Σήμερα, οχτώ χρόνια από το λουκέτο και σχεδόν δύο χρόνια από την αρχή της πανδημίας, με την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης να είναι τραγική, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά το νοσοκομείο κλειστό.

Για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή πολίτες της Θεσσαλονίκης μετά από Πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν έξω από το Λοιμωδών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την πολιτική επιλογή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση, η οποία αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας γειτονιάς και άλλων δράσεων ενημέρωσης για το ζήτημα.

Μετά από χρόνια παραμένει ακριβώς όπως την ημέρα που το έκλεισαν

Όπως αποδεικνύεται, το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα χρειαζόταν μονάχα κάποιες εργασίες, ο επανεξοπλισμός και η στελέχωσή του για να ξεκινήσει εκ νέου τη λειτουργία του.

Σε κάποια κρεβάτια έχει ακόμα τις κουβέρτες στρωμένες ακριβώς όπως την ημέρα που το έκλεισαν, ενώ στους τοίχους στέκονται ακόμα ζωγραφιές μικρών παιδιών.

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια φονικής πανδημίας, με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν υπάρχουνε κρεβάτια ΜΕΘ,εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα συγκεκριμένα νοσοκομεία, για να βοηθηθεί το ΕΣΥ και να πάψουμε να βλέπουμε εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία της χώρας.

Δείτε τις εικόνες

 

Exit mobile version