«Kραυγή αγωνίας» από τους γιατρούς για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Οδηγείται σε κατάρρευση
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Kραυγή αγωνίας» από τους γιατρούς για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου – Οδηγείται σε κατάρρευση

SHARE THIS

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κόσμος πλέον ψάχνει να χειρουργηθεί σε νοσοκομεία άλλων νομών, ή στον ιδιωτικό τομέα.

Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου για την βιωσιμότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Την περασμένη Τετάρτη, το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου, στην οποία παρέστη και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Πάνος Παπανικολάου.

Όπως επισημάνθηκε, η έλλειψη των αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο δημιουργεί προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση πολλών τμημάτων του, ενώ υπογράμμισε ότι εδώ και κάποιο καιρό δεν διενεργούνται τακτικά χειρουργεία, ειδικευόμενοι δεν έρχονται στο Νοσοκομείο και ο τομέας γενικώς υπολειτουργεί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κόσμος πλέον ψάχνει να χειρουργηθεί σε νοσοκομεία άλλων νομών, ή στον ιδιωτικό τομέα, καθώς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν είναι δελεαστικό ούτε στους ασθενείς αλλά ούτε και στους ίδιους τους γιατρούς καθώς στις προκηρύξεις του, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Επίσης τονίστηκε ότι ο τομέας της χειρουργικής κλινικής στο Ρέθυμνο, αποτελείται από 5 χειρούργους, οι οποίοι τελούν και χρέη ΤΕΠ. Η έλλειψη αναισθησιολόγων προσθέτει κι άλλα προβλήματα στον κλάδο, και ο κύριος Γιώργος Βρανάκης, χειρουργός του τμήματος βρίσκει ως μοναδική λύση το κλείσιμο της, όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ελλιπές προσωπικό, παραπάνω χρήση κλινών από την επιτρεπτή, είναι μερικά από τα προβλήματα που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν.

Επίσης, το ορθοπεδικό τμήμα του Νοσοκομείου μας δεν εκτελεί εδώ και δύο χρόνια τακτικά χειρουργεία αλλά και τα έκτακτα που τελούνται έχουν αναμονή 5 με 18 μέρες.

Όσον αφορά τις διακομιδές ασθενών, υπογραμμίστηκε ότι η κατάσταση του νόμου είναι επικίνδυνη και ανήθικη καθώς πριν από δύο χρόνια η ανάθεση διακομιδής από ανειδίκευτο στο ζήτημα γιατρό, τιμωρούνταν μέχρι και με φυλάκιση.

Exit mobile version