Κραυγή απόγνωσης από τους γονείς της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της
AP ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από τους γονείς της Όλγας που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της

SHARE THIS

«Η κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός».

Πριν από 8 μήνες, τον Ιανουάριο του 2022, η υπόθεση ξυλοδαρμού της Όλγας Δημητρακοπούλου, από τον σύντροφό της είχε συγκλονίσει την κοινωνία. Ήταν μία ακόμη γυναίκα που έπεσε θύμα της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας, που έχουν λάβει ενδημικές διαστάσεις στη χώρα.

Σήμερα, η Όλγα, δίνει μάχη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», χωρίς να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ δε μπορεί να αναπνεύσει χωρίς βοήθεια, εξαιτίας του βάναυσου ξυλοδαρμού της από τον 46χρονο κακοποιητή σύντροφό της.

Οι γονείς της Όλγας, μιλώντας σε εκπομπή του Star κατήγγειλαν μάλιστα ότι η Όλγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης, λόγω της αυξημένης φροντίδας που χρειάζεται, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά περίτρανα, ότι η πολιτεία είναι απρόθυμη όχι μόνο να προστατεύσει τα θύματα έμφυλης βίας, αλλά και να τα στηρίξει.

Έκκληση από τους γονείς της για οικονομική βοήθεια

Οι γονείς της Όλγας, Ευάγγελος και Λίτσα, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η 40χρονη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν.

«Ελπίζω να γίνει καλά το παιδί μου γι αυτό ζητάω οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, αν μπορεί να μας στηρίξει παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες που βιώνουμε» είπε ο κ. Ευάγγελος.

«Είναι σε δωμάτιο στον Ευαγγελισμό και θα την κρατήσουν μέχρι να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Ζητούν πολλά λεφτά. Βρήκαμε ένα στη γειτονιά μας και θα την πάμε μάλλον εκεί».

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Μεγαλώσαμε και τα τρία παιδιά μας με στερήσεις και αυτή τη στιγμή είναι σαν ζωντανή νεκρή. Δεν μιλάει, δεν κουνιέται, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Θέλουμε κάποιο κέντρο. Μιλήσαμε και στην υπουργό αλλά δεν έγινε κάτι. Την απορρίψανε σε κάποιο κέντρο που πήγαμε τώρα. Εκτός αυτού πληρώνουμε και την αποκλειστική που είναι υποτίθεται δημόσια νοσοκομεία, πληρώνουμε και φάρμακα, πάνες. 2.000 και πάνε για την αποκλειστική κάθε μήνα» τόνισε από την πλευρά της η κ. Λίτσα.

Ο 46χρονος δεν επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει ούτε καν οικονομικά, σύμφωνα με την ίδια.

«Την απέρριψαν από 3 δημόσια κέντρα αποκατάστασης επειδή θέλει αυξημένη φροντίδα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας τόνισε πως «μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τύχη αυτή η γυναίκα ακόμα ζει. Εδώ και 8 μήνες είναι σχεδόν φυτό. Τον τελευταίο καιρό ανταποκρίνεται στο βλέμμα χωρίς όμως να μπορεί ούτε να κουνηθεί, ούτε να μιλήσει. Μιλάμε για έναν Γολγοθά. Το θέμα έχει δύο όψεις, την νομική πλευρά και την κοινωνική. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός.

»Η Όλγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Η Όλγα έχει υποστεί τραχειοστομία επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη βαναυσότητα των τραυμάτων της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα για να μπορέσει να αποκατασταθεί ένα τμήμα της υγείας της. Η αυξημένη φροντίδα σημαίνει αυξημένη ευθύνη και έρχονται τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και το απορρίπτουν αυτό».

Exit mobile version