Κρήτη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα

SHARE THIS

Καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα στην Κρήτη

Το πρώτο καταγραγραμμένο κρούσμα σε τουρίστα, για τη νέα σεζόν, είναι γεγονός, σύμφωνα με τοπικά Μέσα της Κρήτης.

Περισσότεροι από 300 τουρίστες έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης από τις 27 Μαρτίου και μέχρι σήμερα, με πτήσεις από Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Κατά τους ελέγχους που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ μεταξύ των παραπάνω επιβατών, μάλιστα, έχει ήδη βρεθεί και ένα θετικό τεστ στον κορονοϊό, όπως μετέδωσε το Creta24.

Ο συγκεκριμένος τουρίστας, από τη Γερμανία, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για 10 μέρες στο σπίτι που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να κάνει και πάλι μοριακό τεστ – μπορεί να σταματήσει η καραντίνα του εφόσον βγει αρνητικό.

Υπενθυμίζεται πως όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους, κατά την ισχύουσα notam. Επίσης, στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Exit mobile version