Κτηνωδία στα Γρεβενά: Αφαίρεσαν 750 κιλά κρέατος από τα άλογα που σκότωσαν και τεμάχισαν
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηνωδία στα Γρεβενά: Αφαίρεσαν 750 κιλά κρέατος από τα άλογα που σκότωσαν και τεμάχισαν

SHARE THIS

«Τα άλογα εκτελέστηκαν από κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια σφαγιάστηκαν. Από ό,τι φαίνεται, έγινε από επαγγελματίες».

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκαν τέσσερα άλογα στην περιοχή Σαμαρίνα στα Γρεβενά.

Τα τέσσερα από τα πέντε άλογα που ήταν σε κτήμα στην περιοχή Χελιμόδι βρέθηκαν πυροβολημένα και τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.

Προσοχή! Οι παρακάτω περιγραφές βίας ενδέχεται να ενοχλήσουν ορισμένους αναγνώστες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης στον ANT1, ο οποίος έκανε αυτοψία στον χώρο και εξέτασε τα νεκρά άλογα, διαπίστωσε ότι «τα άλογα εκτελέστηκαν από κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια σφαγιάστηκαν. Αφαιρέθηκαν δηλαδή τα τέσσερα άκρα τους και το κρέας από την περιοχή της ωμοπλάτης. Από ότι φαίνεται, έγινε από επαγγελματίες. Ήξεραν πολύ καλά την ανατομία των αλόγων».

 

Εκτιμάται μάλιστα, ότι αφαιρέθηκαν περίπου 750 κιλά κρέατος από τα άλογα. Σε ότι αφορά το τέταρτο άλογο είπε πως: «έφερε ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολο φυσίγγι που χρησιμοποιούν στο κυνήγι αγριογούρουνου», ενώ οι δράστες δεν πρόλαβαν να το τεμαχίσουν.

«Τα στρίμωξαν, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν»

Ο κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» δήλωσε για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κοινωνία των Γρεβενών, ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Εικοσι-πέντε χρόνια κτηνίατρος έχουμε δει πράγματα αλλά τέτοιο σοκαριστικό γεγονός δεν έχω δει. Ο ιδιοκτήτης είναι σοκαρισμένος, πήγε έβλεπε τα άλογά του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το θέαμα. Δεν πάει το μυαλό του κάπου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Γρεβενών κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί, αλλά δεν πάει κάπου το μυαλό μας. Σίγουρα κάποιος έκατσε ώρα εκεί. Ο χώρος ήταν περιφραγμένος αλλά αυτά βοσκούσαν λίγο έξω στον βοσκότοπο. Άρα τα κυνήγησαν, τα στρίμωξαν μέσα, τα πυροβόλησαν και τα ακρωτηρίασαν. Πήραν τα ωφέλιμα μέρη του σώματος των αλόγων», υπογράμμισε ο κτηνίατρος.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζωών στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

«Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση στα Βαλκάνια. Δεν ξέρω τι οδήγησε έναν άνθρωπο να κάνει τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έχει τύχει στο παρελθόν να δούμε σκοτωμένη αρκούδα που να λείπουν ωφέλιμα μέρη του σώματός του ζώου… Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα αυτός που έκανε αυτή την φρικιαστική πράξη, όπως έχει γίνει και σε άλλα ζώα που έχουμε αντιμετωπίσει πχ με τις αρκούδες πριν από έναν μήνα. Στην περιοχή υπάρχει σιωπή, δεν μιλάει ο κόσμος, πρέπει να σταματήσει αυτή η συνενοχή…», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Exit mobile version