Λάρισα: Η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί 3 φορές για τη γυναίκα που ήταν έγκλειστη για 42 χρόνια
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί 3 φορές για τη γυναίκα που ήταν έγκλειστη για 42 χρόνια

SHARE THIS

Η θεία της γυναίκας είχε ειδοποιήσει τρεις φορές την αστυνομία και είχε ενημερώσει αλλά δεν έδειξε κάποιος ενδιαφέρον.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη γυναίκα που παρέμεινε έγκλειστη στο σπίτι της για 42 ολόκληρα χρόνια, από την ηλικία των 9 μόλις ετών.

Το σπίτι στη Λάρισα όπου ήταν κλεισμένη επί 42 χρόνια η 51χρονη σήμερα γυναίκα ήταν θωρακισμένο με κάγκελα σε συγκεκριμένα παράθυρα στον πρώτο όροφο της διώροφης κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το τοπικό onlarissa.gr την 51χρονη έχουν αναλάβει πια κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Λαρισαίων και σίγουρα δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, καθώς έχει αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά η επικοινωνία μαζί της δεν είναι εύκολη.

Η θεία της είχε καλέσει την αστυνομία αλλά δεν έδειξε κανείς ενδιαφέρον

Η 76χρονη μητέρα και η 51χρονη κόρη ζούσαν στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας και στο ισόγειο η αδερφή της 76χρονης.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η θεία της 51χρονης τσακωνόταν με τη μητέρα επειδή δεν άφηνε την κόρη να βγει από το σπίτι. Οπως είπε η θεία της γυναίκας, τα τελευταία χρόνια είχε ειδοποιήσει τρεις φορές την αστυνομία και είχε ενημερώσει αλλά δεν έδειξε κάποιος ενδιαφέρον.

Σε ασφαλές περιβάλλον πλέον η γυναίκα

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσαν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων στην οποία αναφέρεται:

«Το περασμένο Σάββατο 18 Ιουνίου, οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκονται δίπλα στην συγκεκριμένη γυναίκα. Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη, αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνομαι έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε, ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα».

Exit mobile version