Λάρισα: Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα ελιάς για τα θύματα των Τεμπών
ONLARISSA.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα ελιάς για τα θύματα των Τεμπών

SHARE THIS

«Μια διαφορετική μέρα για το σχολείο, μέρα μνήμης αλλά και συμπαράστασης για όλους αυτούς που έμειναν πίσω και ζητούν δικαίωση»,

Μία όμορφη και συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν στην μνήμη των 56 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, που φύτεψαν 57 δενδρύλλια ελιάς.

Θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα και τραγικά την ζωή τους, οργάνωσαν μία δενδροφύτευση.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η σκέψη ανήκει στον Λευτέρη Κουτσιμανή. Ο Δήμος Τυρνάβου, μετά από πρόταση του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου παραχώρησε μια έκταση για να φυτευτούν 57 δενδρύλλια ελιάς, την επίβλεψη τους θα έχει ο Τομέας Γεωπονίας.

Μετά από εξαιρετική οργάνωση από την διευθύντρια, Ελένη Νούλα, οι μαθητές της Α’ τάξης μαζί με καθηγητές, έκαναν την δενδροφύτευση. Μαθητές που ασχολούνται με τα χωράφια έφεραν τσάπες και αρίδα. Ο Δήμος, φτυάρια, βυτιοφόρο για πότισμα και ότι άλλο χρειαζόταν.

«Μια διαφορετική μέρα για το σχολείο, μέρα μνήμης αλλά και συμπαράστασης για όλους αυτούς που έμειναν πίσω και ζητούν δικαίωση», γράφει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σακατζής και συμπληρώνει:

«Το σχολείο είναι αξίες και ήθος. Είναι οι άνθρωποι του. Ναι το σχολείο είναι ωραίο».

Exit mobile version