ΛΑΡΚΟ: «Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε» – Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΚΟ: «Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε» – Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών

SHARE THIS

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ' ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ' ενότητα και πάλη»: Με το σύνθημα αυτό οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Σύνταγμα.

Με συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές και στα σπίτια τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Με την κινητοποίησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, διατρανώνοντας: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Επόμενος σταθμός το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Λάρυμνα

«Έχουμε πάρει τη σκυτάλη από βετεράνους της ταξικής πάλης στη ΛΑΡΚΟ, έχουμε μεγαλώσει από παιδιά στους αγώνες», τόνισε σύμφωνα με το 902.gr ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έξω από το υπουργείο.

«Είμαστε εργάτες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», ξεκαθάρισε ο Π. Πολίτης και κάλεσε στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού με το συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή στη Λάρυμνα.

«Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε», τόνισε ο Ανδρέας Κορέτζελος, γραμματέας του Σωματείου.

Αποφασίζουν για την κλιμάκωση του αγώνα

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ προσανατολίζονται, όπως ανακοίνωσαν, σε νέα απεργία και συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη σύσκεψη της ερχόμενης Κυριακής.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων είχε κανονιστεί να συναντηθεί με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών στη 1.30 το μεσημέρι.

Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ’ ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη»: Με το σύνθημα αυτό οι εργαζόμενοι που ταξίδεψαν από νωρίς το πρωί, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής, έφτασαν στο Σύνταγμα, άνοιξαν τα πανό τους και πήραν θέση στην είσοδο του υπουργείου.

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

«Από τη ΛΑΡΚΟ μέχρι το λιμάνι του Πειραιά»…

Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν σκληρή μάχη για την υπογραφή Σύμβασης. «Στης COSCO την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει», καταγγέλλουν οι συγκεντρωμένοι.

«Από τη ΛΑΡΚΟ μέχρι το λιμάνι, με οργάνωση κι αγώνα η εργατιά δεν χάνει», το μήνυμα που στέλνουν.

«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», ανέφερε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Κοινός ο εχθρός εργατών και αγροτών

Το μπλόκο της Νίκαιας, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της Ελλάδας, είναι δίπλα σας και στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα σας, τόνισε ο Γιάννης Τσιούτρας, από το μπλόκο της Νίκαιας.

Αναφέρθηκε στον αγώνα της αγροτιάς που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως «έχουμε κοινά αιτήματα, κοινούς εχθρούς και γι’ αυτό πρέπει να είναι κοινός ο αγώνας».

Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Τη στήριξη των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας», που δίνουν μάχη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και την καταστολή της κυβέρνησης, μετέφερε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Παναγιώτης Τσώκος.

Από τη «Νηματουργία Βαρβαρέσου»

Το αγωνιστικό «παρών» των εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσου» έδωσε ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς. «Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από σωτήρες. Η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια», τόνισε. Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθύμισε τη δράση και τις πρωτοβουλίες του Σωματείου για κάθε ανάγκη και δικαίωμα των εργαζομένων κόντρα στην αντεργατική πολιτική και την προπαγάνδα για τον «καλό επενδυτή».

Μαζί τους οι συμβασιούχοι καθαριστές

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Σαββίδης, από την Επιτροπή Αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, υπενθυμίζοντας τη μόνιμη ομηρία που αντιμετωπίζουν και τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, αφού «με κοροϊδίες και ψέματα έπαιξε με το ψωμί μας».

Θέλουν τη ΛΑΡΚΟ «καθαρή» από εργαζόμενους…

Το σχέδιο της κυβέρνησης να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες «καθαρή» από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Παναγιώτης Δούκας.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Exit mobile version