ΛΑΡΚΟ: Οργή και κινητοποιήσεις για τις απολύσεις
EUROKINISSI ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΚΟ: Οργή και κινητοποιήσεις για τις απολύσεις

SHARE THIS

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 12 Μάϊου και από την απόφαση μεταβίβασης της εταιρείας στο νέο επενδυτή, με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά να ρίχνουν πυρά για την εξέλιξη αυτή.

Στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κρεμώντας πανό διαμαρτυρίας στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Το πανό φώναζε: “Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στις απολύσεις, στον μαρασμό του τόπου μας”.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην έδρα της ΛΑΡΚΟ Αττικής και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ), καταδίκασαν την κυβερνητική απόφαση και την κρίση στη ΛΑΡΚΟ ως ένα έγκλημα εναντίον της εργατικής τάξης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν απάντηση από την πλευρά του υπουργείου.

Exit mobile version