«Λάθος εκ παραδρομής», λέει τώρα ο Οικονόμου για τον «ανταποκριτή» της ΕΡΤ στη Μόσχα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λάθος εκ παραδρομής», λέει τώρα ο Οικονόμου για τον «ανταποκριτή» της ΕΡΤ στη Μόσχα

SHARE THIS

Ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ στη Μόσχα, φαίνεται πως δεν είχε ούτε βίζα για να μπορέσει να ταξιδέψει στη Ρωσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απέδωσε σε λάθος εκ παραδρομής το γεγονός πως η ΕΡΤ εμφάνιζε ως «ανταποκριτή στη Μόσχα» τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος όμως δε βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα ούτε μια μέρα από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά παραδέχθηκε ότι η διοίκηση Ζούλα γνώριζε ότι ο Αχιλλέας Πατσούκας ήταν στην Αθήνα και όχι στη Μόσχα και γι’ αυτό «υπήρξε ρητή οδηγία σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, να μην χρησιμοποιείται ο τίτλος “Μόσχα, απευθείας”», ενώ συνέχισε: «Ο κ. Πατσούκας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δρομολόγησε ανανέωση διαβατηρίου του για να πάει στη Ρωσία».

Στην προσπάθειά του να… μαζέψει τα ασυμμάζευτα συμπλήρωσε ακόμη, πως: «για τον σκοπό αυτόν, στις 3/3/2021 απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ρωσικού ΥΠΕΞ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση της απαραίτητης βίζας»

«Ομολογήσατε ότι από τη στιγμή που φτάνετε στο σημεία να δώσουν ρητή εντολή και οδηγία ότι βρίσκεται στην Αθήνα, δείχνει ότι ξέρατε και συγκαλύπτεται. Αν αυτό δεν είναι επιχειρούμενη εξαπάτηση του ελληνικού λαού και των τηλεθεατών, τότε τί είναι;», του επεσήμανε η Αν. Γκαρά υπενθυμίζοντας ότι η ΕΡΤ έγραφε ότι βρισκόταν στη Μόσχα.

«Εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι μετέδιδε το ρεπορτάζ από τη Μόσχα», απάντησε ο Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε πρόθεση παραπλάνησης του κοινού».

Ωστόσο, εκεί που η λογική έχασε την έννοιά της ήταν όταν ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι ο ανταποκριτής της ΕΡΤ δεν είχε ούτε βίζα για να πάει στη Ρωσία!

«Δρομολόγησε την ανανέωση του διαβατηρίου του. Τον Μάρτιο του 2021 απέστειλε τα απαραίτητα έγγραφα στη Ρωσία. Τον Απρίλιο ταξίδεψε στη Μόσχα μέχρι τον Μάιο. Η βίζα του χορηγήθηκε με πρωτοφανή καθυστέρηση 10 μηνών. Εντωμεταξύ πρόβλημα υγείας δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει», είπε, σύμφωνα με το newsbreak.gr

«Ομολογήσατε μόλις ότι γνωρίζατε ότι υπάρχει πρόβλημα με την συνέπεια του συγκεκριμένου ανθρώπου ώστε να κάνει ανταποκρίσεις από τη Μόσχα. Δεν προχωρήσατε σε αντικατάσταση του ανταποκριτή. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει ανταποκριτής», απάντησε η Αν. Γκαρά και αποκάλυψε ότι ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ «αν και έχει δηλώσει αναρρωτική άδεια ή παραίτηση, εμφανίζεται να εργάζεται σε κυπριακό κανάλι»!

«Ως συμβασιούχος έργου δεν είναι υπόχρεος για αίτημα παράλληλης απασχόλησης για την εργασία του σε κυπριακό κανάλι», σχολίασε ο Γ. Οικονόμου.

Exit mobile version