Λιμάνι Πειραιά: Χυδαία επίθεση των ΜΜΕ στους εργάτες – απεργούν για το έκτρωμα Χατζηδάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Πειραιά: Χυδαία επίθεση των ΜΜΕ στους εργάτες – απεργούν για το έκτρωμα Χατζηδάκη

SHARE THIS

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με πολύ σοβαρές υποχρεώσεις και γι' αυτό οι εταιρίες όφειλαν να τους έχουν ενημερώσει, αντί να τους χρησιμοποιήσουν για να εναντιωθούν στους εργάτες

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, πραγματοποίησε απεργία, η οποία όμως τελικά στις 9 το πρωί της Πέμπτης “λύθηκε” και τα πρώτα πλοία αναχώρησαν.

Στο μεταξύ, έχει ακολουθήσει ένας χυδαίος πόλεμος από τα ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για “Μεγάλες ουρές”, “ταλαιπωρία επιβατών”κ.ο.κ., αλλά δεν αναφέρουν ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επίτηδες δεν ενημέρωσαν το επιβατικο κοινό για την απεργία με αποτέλεσμα να συνωστίζεται και να ταλαιπωρείται.

Η ΠΕΝΕΝ είχε ενημερώσει για την απεργία, ενώ σίγουρα ο λόγος για τον οποίο την πραγματοποίησε δεν είναι ούτε μικρός, ούτε ασήμαντος. Οι εργάτες ξεσηκώθηκαν λόγω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, που καταργεί στην πράξει το οκτάωρο και τις υπερωρίες.

Το οξύμωρο δε, είναι πως οι άλλοι εργάτες πίσω από ένα πληκτρολόγιο ή έναν τηλεοπτικό φακό αγωνιούν περισσότερο για τον κόσμο που δεν μπορεί να ταξιδέψει, παρά για την ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων των εργατών, που αγγίζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Σίγουρα, ανάμεσα στους ταξιδιώτες, υπάρχουν άνθρωποι με πολύ σοβαρές υποχρεώσεις, που ταλαιπωρούνται και γι’ αυτό οι εταιρίες όφειλαν να τους έχουν ενημερώσει, αντί να τους χρησιμοποιήσουν για να εναντιωθούν στους εργάτες.

Η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Η κινητοποίηση τελικά έληξε στις 9 η ώρα το πρωί της Πέμπτης και στις 9.15 αναχώρησαν τα πρώτα πλοία.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

«Δίνουμε τον αγώνα με πίστη στις δυνάμεις μας, στην οργάνωσή μας, στην ενότητα και εγκαινιάζουμε με τον τρόπο αυτό μια πολύμορφη δράση η οποία θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, προσθέτοντας ότι «η πάλη έχει στο επίκεντρο την υπεράσπιση του 8ώρου, των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο μεθοδεύουν να δώσουν ένα νέο συντριπτικό πλήγμα».

Exit mobile version