Λύτρας: Στις σοβαρές δημοκρατίες, λογοκλοπή από πολιτικό οδηγεί σε παραίτηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύτρας: Στις σοβαρές δημοκρατίες, λογοκλοπή από πολιτικό οδηγεί σε παραίτηση

SHARE THIS

«Στις σοβαρές δημοκρατίες, λογοκλοπή από πολιτικό οδηγεί σε παραίτηση» έγραψε o Θ. Λύτρας για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Πατούλης φέρεται να έχει κάνει λογοκλοπή.

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης έχει κάνει λογοκλοπή στην διδακτορική διατριβή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής» ο Γιώργος Πατούλης έκανε λογοκλοπή στο διδακτορικό του και πιο συγκεκριμένα, σε αυτό φέρεται να εντοπίζεται πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων

«Με τη συνδρομή ομάδας ανεξάρτητων ερευνητών «τρέξαμε» τη διατριβή του Γ. Πατούλη σε λογισμικό εντοπισμού λογοκλοπής για να διαπιστώσουμε ότι από τις 77 σελίδες τού κυρίως κειμένου οι 62 είναι απλώς αντιγραφές τμημάτων ή συρραφές αυτολεξεί τμημάτων κυρίως από άλλες διατριβές. Δεν ανήκουν δηλαδή στον Γ. Πατούλη», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Χρήστες των social media σχολιάζουν το θέμα από την πρώτη στιγμή, με το όνομα του Περιφερειάρχη Αττικής να βρίσκεται υψηλά στις τάσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ανάμεσα σε όσους θέλησαν να σχολιάσουν την καταγγελία, ήταν και ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Θεόδωρος Λύτρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «Δεν γνωρίζει αν ο κ. Πατούλης έχει κάνει λογοκλοπή», όμως όπως λέει,  «ξέρει με απόλυτη σαφήνεια ότι στις σοβαρές δημοκρατίες, λογοκλοπή από πολιτικό οδηγεί σε παραίτηση».

Μάλιστα, παρέπεμψε τους χρήστες του Twitter σε δύο σκάνδαλα λογοκλοπής από πολιτικούς σε Ουγγαρία και Γερμανία αντίστοιχα, οι οποίοι έπειτα από τις αποκαλύψεις, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Όπως σημειώνει ο κ. Λύτρας: «1. Στις σοβαρές δημοκρατίες, λογοκλοπή από πολιτικό οδηγεί σε παραίτηση,

2. Η εκτεταμένη λογοκλοπή είναι κάτι αντικειμενικό και απλό να τεκμηριωθεί. Βάζεις τα κείμενα δίπλα δίπλα και τα αντιπαραβάλλεις. Δε χωρούν “ερμηνείες”, συμπάθειες ή αντιπάθειες και

3. Η λογοκλοπή δεν είναι ακαδημαϊκά ανεκτή ΟΥΤΕ στο γενικό μέρος μιας διατριβής. Δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή το “δεν έκανα λογοκλοπή στο ειδικό μέρος, παρά μόνο στο γενικό”. Αυτά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (κ σε κάθε σοβαρό πανεπιστήμιο) δεν ‘περνάνε’».

Exit mobile version