LIVE οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης – Καίγεται η Πάρνηθα και η Βόρεια Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Νεκρός εθελοντής πυροσβέστης – Καίγεται η Πάρνηθα και η Βόρεια Εύβοια

SHARE THIS

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών - Διαρκείς αναζωπυρώσεις

 

19.14: Κόλαση στην Αττική- Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Ροδόπολη και Σταμάτα

Η πυρκαγιά δεν ελέγχεται στην Αττική, που καίγεται για τρίτη ημέρα με τις φλόγες να κατακαίνε το Πευκόφυτο, ενώ βρίσκονται μια ανάσα από τη Σταμάτα.

Στη Βαρυμπόμπη αναζωπυρώθηκε το μέτωπο και στις 19:12 το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης των Θρακομακεδόνων.

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες, Αχαρνές για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» σημειώνει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής.

18.00: Φωτιά και στο Πεδίον του Άρεως! 

Και στο Πεδίον του Άρεως ξέσπασε πριν από λίγο πυρκαγιά – Και εκεί αστυνομικοί αντί για πυροσβέστες. Περισσότερα ΕΔΩ.

17.40: Νεκρός στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κων. Μίχαλος εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του, χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Περισσότερα ΕΔΩ.

16.45: Κρυονέρι: Εξαφανίστηκαν «διά μαγείας» τα ρεπορτάζ για το διασωθέν σπίτι του Κώστα Σκρέκα!

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ που… εξαφανίστηκαν, ο κ. Σκρέκας έζησε ώρες αγωνίας από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη καθώς το σπίτι του στο Κρυονέρι πολιορκήθηκε από τις φλόγες. Όποιος όμως επιχειρήσει να αναζητήσει τώρα την είδηση αυτή στα διάφορα sites που την μετέδωσαν δεν θα τη βρουν!

Κι αυτό γιατί φαίνεται να έχουν κατέβει, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για προνομιακή μεταχείριση από την Πυροσβεστική την ώρα που εκατοντάδες άλλες κύριες κατοικίες, έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Περισσότερα ΕΔΩ.

15.45: Νεκρός 40χρονος εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Τραγικά τα νέα της τελευταίας στιγμής – Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, κατέληξε εθελοντής πυροσβέστης.   Πέθανε σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το OPEN, 40χρονος εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Τραγικά είναι τα τελευταία νέα από τη φωτιά στη βόρεια Αττική, καθώς έχασε τη ζωή του εθελοντής πυροσβέστης που είχε μεταφερθεί στο ΚΑΤ από την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 40χρονος έπεσε με μηχανή σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Περισσότερα ΕΔΩ.

15.43 Νέες αναζωπυρώσεις στις Αδάμες

Νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα είχαμε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι στις Αδάμες. Δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα μέτωπα και δεν βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό. Προς το παρόν δεν φαίνεται να επιχειρούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση τους.

15.18: Νέο μήνυμα του “112” για εκκένωση οικισμών στον Άγιο Στέφανο

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο μέτωπο που καίει προς την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά ενώθηκαν.

Πριν από λίγο, εστάλη εκ νέου μήνυμα σε όσους βρίσκονται στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων, στον Άγιο Στέφανο, να απομακρυνθούν άμεσα και να κινηθούν προς την Αθήνα, μέσω Λεωφόρου Θησέως, Κηφισίας.

14.23: «Δεν επαρκούν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις, έχει πολύ δυνατό αέρα»

Μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή την ώρα στην περιοχή Κρυονερίου και Αγίου Στεφάνου περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

«Η κατάσταση είναι τραγική, είναι έκρυθμη. Η φωτιά είναι στα Κατηφόρια, κοντά στα σπίτια, υπάρχουν και εναέριες και επίγειες δυνάμεις που όμως δεν επαρκούν δυστυχώς για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Έχει πολύ δυνατό αέρα αυτήν ώρα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καλαφατέλης.

14.11: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην βορειοανατολική Αττική, με το 112 με μήνυμα που στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής , εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

13.58: Οι φλόγες μπήκαν στο Κρυονέρι – Καίγονται σπίτια

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Αττική. Ξαφνικά έγινε μια δυνατή αναζωπύρωση και οι φλόγες μπήκαν στο Κρυονέρι. Αυτή την ώρα καίγονται σπίτια. Η φωτιά έχει περάσει στον οικισμό και όσοι άνθρωποι παρέμειναν στην περιοχή, για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης, τρέχουν πανικόβλητοι ή με τα λάστιχα προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για εναέρια μέσα.

13.33: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 14:00

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στις 14:00

13.30: Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές

Σοκάρει η εικόνα με τα φλεγόμενα μέτωπα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA. Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο. Ο χάρτης της Ελλάδας είναι γεμάτος κόκκινες «βούλες», που παραπέμπουν σε χιλιάδες εστίες φωτιάς, που αποτελούν ένδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή. Στην εφαρμογή διακρίνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σ’ εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.

13.00: Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Σήμερα με τα υψηλά φορτία λόγω της ζέστης και τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές, η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σήμερα σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας όπου είναι σε εξέλιξη οι πυρκαγιές. Φόβοι για μπλακ άουτ. Περισσότερα ΕΔΩ.

12.20: Εκκενώθηκε Γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο

Προληπτική εκκένωση του Γηροκομείου Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

«Στην εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε ως χώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την Τρίτη 3 Αυγούστου σε πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Πυροσβεστική, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εκκένωση δομών, όπως Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, ξεκίνησε στις 3:00 τα ξημερώματα προληπτική εκκένωση του Γηροκομείου Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο. Οι σαράντα δύο κατάκοιτοι από τους ενενήντα επτά συνολικά ωφελούμενους, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, ΕΛΠΙΣ και Αγ. Ελένη ενώ οι υπόλοιποι περιπατητικοί ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ξενοδοχεία και τις οικογένειές τους.

Την Τρίτη 3 Αυγούστου είχε επιχειρησιακά οργανωθεί εκκένωση του Γηροκομείου «ΕΠΑΥΛΙΣ» στις Αχαρνές, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παρεμβαίνουμε για να διασφαλίσουμε τη ζωή και την υγεία όλων των συνανθρώπων μας και δη όσων δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους – των ηλικιωμένων και πλέον ευάλωτων».

12.11: Μήνυμα 112 – Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στα σπίτια

Νέο μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Καλάμου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Ωρωπού, Μίλεσι και Αγ. Αποστόλων να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ωρωπό, Μίλεσι ή Αγ. Αποστόλους κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

11.49: Εκκενώθηκε πλήρως η δομή μεταναστών στη Μαλακάσα

Mε ασφάλεια μεταφέρθηκαν στη δομή της Ριτσώνας οι διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας λόγω της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, ενώ προηγήθηκε η εκκένωση της παλαιάς δομής και στη συνέχεια ακολούθησε η εκκένωση της νέας.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης “Αγνοδίκη” με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ.», σημείωσε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ1 ο διοικητής των δομών της Μαλακάσας, Χαράλαμπος Χρήστου.

«Από την εκκίνηση του φαινομένου τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Δομής και σε συνεργασία, όλοι οι φορείς, προχωρήσαμε σε εκκένωση με ασφάλεια και πολύ γρήγορες διαδικασίες. Μεταφέραμε πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή της Ριτσώνας: 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, με ασφάλεια».

Ο κ. Χρήστου, τέλος, ανέφερε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγεια και εναέρια, προκειμένου να προστατευθεί η Μαλακάσα, οι κάτοικοί της και οι άνθρωποι που διαβιούν στη δομή.

11.36: Μεγάλες εκρήξεις στις Αφίδνες από την φωτιά

Μεγάλες εκρήξεις σημειώνονται αυτήν την ώρα στις Αφίδνες, σε εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, μετά τα διόδια των Αφιδνών.

11.32: Μποτιλιάρισμα στην Αθηνών-Λαμίας

Έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου έχει διακοπεί από χθες η κυκλοφορία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών, κάνει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΑΔΑ, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στην γέφυρα Καλυφτάκη έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς εκεί γίνεται αναστροφή υποχρεωτικά από την Τροχαία.

11.30: Αναζωπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Μεγάλη αναζωπύρωση αυτή την ώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, με τη φωτιά να επεκτείνεται ταχύτατα, εξαιτίας των ανέμων. Η βλάστηση είναι πολύ πυκνή στο σημείο. Καίγεται δέντρο που βρίσκεται στα 50 μέτρα από τα σπίτια. Επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

11.29: Εκκενώνονται Μαλακάσα & Σφενδάλη

Πριν από λίγο όσοι βρίσκονται στη Μαλακάσα ή τον οικισμό Σφενδάλη έλαβαν μήνυμα να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τον Ωρωπό, μέσω της Λεωφόρου Αθηνών-Ωρωπού.

 

11. 25: Νέα αναζωπύρωση στο Κρυονέρι

11.20: Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτι & Μαλακάσα

Πριν λίγο στάλθηκε νέο sms στους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι και Καπανδρίτι από το 112, για εκκένωση και πάλι του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου. Στο μήνυμα αναφέρεται: «αν βρίσκεται στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου».

 

 

Exit mobile version