Λουκέτο στο «αμαρτωλό» αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο στο «αμαρτωλό» αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

SHARE THIS

Το ΑΤ Ομόνοιας έχει απασχολήσει στο παρελθόν για θάνατο κρατουμένου, βασανισμούς πολιτών, ακόμα και ΑμεΑ κι ανηλίκων!

Μπορεί τόσα χρόνια το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας να έχει απασχολήσει επανειλημμένα τη δημοσιότητα με απαράδεκτα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κι απανθρωπιάς, ωστόσο όπως φαίνεται θα κλείσει λόγω υποστελέχωσης κι όχι λόγω αστυνομικής βίας!

Το Α.Τ. της Ομόνοιας, αστυνομικοί του οποίου στο παρελθόν είχαν καταβρέξει και πετάξει στο δρόμο γυναίκα ΑμεΑ, σύμφωνα πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, επικαλούμενο ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα», θα κλείσει λόγω… υποστελέχωσης.

Αστυνομικοί αναφέρουν ως αιτία την παράλληλη απασχόληση χιλιάδων αστυνομικών σε διάφορες άλλες υπηρεσίες και φρουρήσεις.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, στην περιοχή της Αθήνας (γύρω από το κέντρο της πόλης) τις βραδινές ώρες παραμένουν ανοιχτά μόνον δύο-τρία τμήματα ασφαλείας από τα συνολικά 19 που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην περίπτωση της Ομόνοιας, είναι η πρώτη φορά που τμήμα δηλώνει ότι θα κλείσει όλο το 24ωρο και ίσως επ’ αόριστον.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται και στην παράλληλη δράση πολλών αστυνομικών υπηρεσιών με παρεμφερές έργο στην ίδια περιοχή (Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, ΟΠΚΕ, Αμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ κ.λπ.), τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται.

Σημειώνεται επίσης ότι το ΑΤ Ομονοίας λειτουργεί με προσωπικό 20-25 ατόμων για όλες τις υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο ΑΤ έχει βρεθεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα, είτε για θάνατο κρατουμένου, είτε για βασανισμούς πολιτών, ακόμα και ανηλίκων, και γενικά για παραβατικές συμπεριφορές αστυνομικών που υπηρετούν εκεί.

Exit mobile version