Μ. Δημουλής για Κιμούλη: Υπήρχε εκφοβισμός – Μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Δημουλής για Κιμούλη: Υπήρχε εκφοβισμός – Μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο

SHARE THIS

Ο πρώτος ηθοποιός που κατήγγειλε πριν από 25 χρόνια στο ΣΕΗ τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλης, είναι ο Μίλτος Δημουλής.

Ο Μίλτος Δημουλής, ο οποίος είναι ο πρώτος ηθοποιός που κατήγγειλε πριν από 25 χρόνια στο ΣΕΗ τον Γιώργο Κιμούλη, φιλοξενήθηκε στο Πρωινό

Μεταξύ άλλων, ο Μίλτος Δημουλής ανέφερε αρχικά: «Άκουσα τον κύριο Καπερνάρο, τον διακεκριμένο επιστήμονα, που τον σέβομαι πάρα πολύ, αλλά έλεγε τη μισή αλήθεια. Και η μισή αλήθεια, όπως έλεγε ο παππούς μου είναι το μεγαλύτερο ψέμα» και πρόσθεσε: «Τον άκουσα λοιπόν να λέει ότι η καταγγελία προήλθε από ένα παραπονούμενο πρόεδρο του Πειθαρχικού που έφυγε από την παράσταση. Δεν το γνωρίζω αυτό. Ο μόνος που έφτασε να καταγγείλει στη γενική συνέλευση του κλάδου, ήμουν εγώ κι επειδή υπήρξα και συνδικαλιστής δέχτηκα πάρα πολλά τηλέφωνα».

Περιγράφοντας όλα όσα συνέβαιναν τη χρονική περίοδο της συνεργασίας τους υποστήριξε: «Οι πρόβες τον τελευταίο μήνα πριν τη γενική δοκιμή ξεκινούσαν περίπου στις 5 το απόγευμα και τελείωναν 3-4 τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή ήρθε το περιπολικό από εκεί. Ο κόσμος από τις γύρω πολυκατοικίες διαμαρτύρονταν έντονα και επίσης κάποια στιγμή ήρθε και μία επιστολή από το ΣΕΗ που μας παρακαλούσε να σεβαστούμε τη συλλογική σύμβαση, δηλαδή να μην καθόμαστε 10 ώρες για πρόβα. Τότε θύμωσε πολύ ο κύριος Κιμούλης και προέβη σε άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΕΗ μπροστά μας. Το χειρότερο είναι ότι απαίτησε να πάμε στο Σωματείο και να δηλώσουμε ότι δεν καταστρατηγείται κανένα μέρος της συλλογικής σύμβασης. Εμένα η προσωπικότητά μου και ιδιοσυγκρασία μου με έκανε να πάω στο Σωματείο και να πω την αλήθεια».

Για όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Γιώργο Κιμούλη, ο Μίλτος Δημουλής υποστήριξε ότι: «Υπήρχε εκφοβισμός, προσωπικά μου είπε ότι δε θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο. Πείτε το όπως θέλετε. Μπορεί να έκανε και μία πρόβλεψη. Πήγα και το κατήγγειλα στα αρμόδια όργανα του ΣΕΗ. Μάθαινε ποιος τον καταγγέλλει. Μου αφαίρεσε τον ρόλο στη γενική δοκιμή. Δεν λέω ότι το έκανε για αυτό. Μου αφαίρεσε έναν μικρό ρόλο. Μου είπε ότι τον κόβει για να είναι πιο άρτιο το καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα. Το δέχτηκα.

Πολύ λίγοι ηθοποιοί με στήριξαν, ο εκφοβισμός περνάει».

Exit mobile version