Μαγνησία: Εθελοντές έδιωξαν Αυτοδιοικητικούς από το πύρινο μέτωπο (Video)
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγνησία: Εθελοντές έδιωξαν Αυτοδιοικητικούς από το πύρινο μέτωπο (Video)

SHARE THIS

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στη Μαγνησία.

Την παρουσία των αυτοδιοικητικών στο πύρινο μέτωπο για επικοινωνιακούς λόγους, κατήγγειλαν εθελοντές στην Μαγνησία που από χθες θρηνεί δύο θύματα από τις φονικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού και κάποιων δημοτικών συμβούλων του Αχιλλέα Μπέου κοντά στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Χ. Αβραμίδη, κάτοικοι κι εθελοντές πυροσβέστες, έδιωξαν εξοργισμένοι τον “γαλάζιο” Περιφερειάρχη, τους δημοτικούς συμβούλους του Αχιλλέα Μπεου και τους άνδρες της ασφάλειας που τους συνόδευαν.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στη Μαγνησία και την υποκρισία των αυτοδιοικητικών, καθώς ενώ οι ίδιοι πάλευαν με τη φωτιά ολόκληρη τη μέρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες πήγαν το βράδυ να βγάλουν απλώς φωτογραφίες.

Εθελοντές έσωσαν την Βιομηχανική περιοχή του Βόλου

Η μάχη που έδωσαν εργαζόμενοι και εθελοντές με τις φλόγες ήταν καθοριστική καθώς κατάφεραν να σώσουν τη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου σβήνοντας φωτιές περιμετρικά των βιοτεχνιών και των εργοστασίων, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στο Βελεστίνο και στον Αγιο Γεώργιο όπου η φωτιά ήταν εκτός ελέγχου, ενώ οι άνεμοι την οδήγησαν στην ΒΙΠΕ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, η συνδρομή των εθελοντών είναι μεγάλη. Εθελοντές από τους Σταγιάτες, το Βόλο και άλλες περιοχές ανέβηκαν στο βουνό για να βοηθήσουν, έσβησαν εστίες κι έσωσαν ζώα. Καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση και οργάνωση με αποτέλεσμα να υπονομεύεται και το έργο της ίδιας της  πυροσβεστικής.

Exit mobile version