Φωτιά στη Μαγνησία: Πολλαπλά μέτωπα- Μήνυμα του 112 για Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Μαγνησία: Πολλαπλά μέτωπα- Μήνυμα του 112 για Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών

SHARE THIS

Με διαφορετικά μέτωπα φωτιάς βάλλεται ο νομός Μαγνησίας.

Τρία μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν με διαφορά λίγων ωρών σε τρεις περιοχές του Νομού Μαγνησίας, συγκεκριμένα στην Πάλτση Πηλίου, στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή στο Βελεστίνο βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει 20 άνδρες, έξι οχήματα, ενώ έχει επιστρατευθεί και ένα ελικόπτερο.

Πριν λίγη ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από την γραμμή του 121, για το μέτωπο που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και πλήττει αυτή την ώρα το χωριό Άγιος Γεώργιος, το Βελεστίνο και το Σέσκλο. Από το υπουργείο συστήνεται στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ο οικισμός του Αγίου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.


Παράλληλα, σε φωτιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα, έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πάλτση

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι 3 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Πάλτσης.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άμεσα τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο 3 διαφορετικές εστίες #πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σε κοντινή απόσταση, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πάλτση στην Αργαλαστή Μαγνησίας. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 26, 2023

Exit mobile version