Μαρκόπουλος: Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ο Γλύξμπουργκ όμως δεν έχει δικαιώματα;
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρκόπουλος: Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ο Γλύξμπουργκ όμως δεν έχει δικαιώματα;

SHARE THIS

Σε μια σύγκριση που μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί προέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Δημήτρης Μαρκόπουλος βάζοντας  δίπλα-δίπλα τα όνομα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, κατα τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΣΚΑΙ με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστο Σπίρτζη έκανε μια αδόκιμη σύγκριση.

Όταν ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής τόνισε ότι ο Γλύξμπουργκ δεν μπορούσε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους γιατί του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθάγενεια ο κ. Μαρκόπουλος αντέδρασε:

“Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι’αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα”.

Είναι τρομακτική αυτή η εμμονή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίζουν με μένος τον θεσμό της βασιλείας και τους κατόχους του. Ακόμη πιο τρομακτικό δε όταν κάνουν τέτοιες άτοπες συγκρίσεις. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον κόπο και τον απαράμμιλο ταλέντο του μας κάνει όλους χαρούμενους με όσα πετυχαίνει χωρίς να φεσώνει τον λαό. Ο εκλιπών αποτέλεσε παράγοντα αστάθειας και αντιδημοκρατικών πρακτικών.

Exit mobile version