ΜΑΤ κατά υγειονομικών: Χημικά κι ένταση στη συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΑΤ κατά υγειονομικών: Χημικά κι ένταση στη συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ

SHARE THIS

Επεισόδια αυτή την ώρα στη συγκέντρωση υγειονομικών της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, στα Προπύλαια με τα ΜΑΤ να προχωρούν στη ρίψη χημικών.  

Ξανά με βία και καταστολή απαντά η Κυβέρνηση στις διαμαρτυρίες των υγειονομικών, όπως μαρτυρά η παρέμβαση της ΕΛΑΣ στην ογκώδη διαδήλωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα Προπύλαια και την οδό Πανεπιστημίου, το πρωί της Παρασκευής.

Μονάδες της ΕΛΑΣ προσπάθησαν παρέμβουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους διαδηλωτές να αντιδρούν. Από την Αστυνομία έγινε ρίψη χημικών.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εξήγγειλε για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 9 έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας τον διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την επέκταση του σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών με κατηγοριοποίηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε απεργία «για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει». Ειδικότερα τονίζει: «Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτόν δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε».

Exit mobile version