Ματαιώθηκε η συμμετοχή του ιππικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
EUROKINISSI ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαιώθηκε η συμμετοχή του ιππικού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

SHARE THIS

Έστω και τελευταία στιγμή τελικά ματαιώθηκε το θέαμα που θα μετέτρεπε τα άλογα «σε στρατιωτικά εξαρτήματα».

Παρά την έφιππη πρόβα που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Δευτέρας, τελικά το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε το νεοσύστατο ιππικό να μην λάβει μέρος στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Έστω και τελευταία στιγμή τελικά ματαιώθηκε το θέαμα που θα μετέτρεπε τα άλογα «σε στρατιωτικά εξαρτήματα».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιππικό στον ελληνικό στρατό επανιδρύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από 50 χρόνια, με διοικητή τον 75χρονο Ταξίαρχο, Δημήτριο Στεργίου Καψάλη.

Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι «λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους ασφαλείας, ενημερώνουμε ότι η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθόσον κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων».

Παράλληλα, το Γενικό επιτελείο στρατού ενημερώνει ότι «η εκπαίδευση της ‘Ιλης θα συνεχιστεί κανονικά».

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που θα λάβει μέρος στην παρέλαση η νέα ίλη ιππικού του ΓΕΕΘΑ, επικεφαλής της οποίας είναι ο 76χρονος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, απόστρατος που επανέφερε το ΓΕΕΘΑ στην ενέργεια και πρώην δήμαρχος Πεντέλης.

Για την επανασύσταση της ίλης ιππικού, ο Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου Καψάλης είχε πει στο Έθνος:

«Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού στον ελληνικό στρατό πάρθηκε από τον λεβέντη αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και από κοινού με τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, τον Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιο Μαυροειδή και τον Διοικητή του ΚΕΤΘ Ταξίαρχο Ιωάννη Δέλλα μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την απεριόριστη εμπιστοσύνη και την στήριξη που έχουν προσφέρει για να δημιουργηθεί η νέα Ίλη Ιππικού».

Αντιδράσεις φιλοζωικών φορέων

Η απόφαση επανασύστασης του ιππικού αλλά και η ανακοίνωση για συμμετοχή τους στην παρέλαση είχε προκαλέσει την αντίδραση φιλοζωικών φορέων όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», που εναντιώθηκαν σε αυτό το «θέαμα» που θα χρησιμοποιούσε τα άλογα ως στρατιωτικά εργαλεία.

Exit mobile version