Μαθητές κατά της έμφυλης βίας – Καμία μόνη, καμία λιγότερη
KOSTV/YOUTUBE/SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές κατά της έμφυλης βίας – Καμία μόνη, καμία λιγότερη

SHARE THIS

Αν σωθεί το παιδί υπάρχει ελπίδα

Μαθητές περνάνε τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στο σχολείο τους και εναντιώνονται στη πατριαρχική βία.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές στο 2ο ΓΕΛ της Κω, αφιέρωσαν χρόνο για να μιλήσουν για την έμφυλη βία. Με δική τους πρωτοβουλία, οι μαθητές ενημέρωσαν για τα περιστατικά έμφυλης βίας που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και δραστηριοποιήθηκαν για την ευαισθητοποίηση όλου του σχολείου με διάφορες δράσεις. Μάλιστα, τα παιδιά του δεκαπενταμελούς επέλεξαν να βαφτούν προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη των γυναικών, θυμάτων της έμφυλης βίας.


KOSTV/YouTube/Screenshot

Η πρόεδρος και αντιπρόεδρος του σχολείου εξηγούν τις δραστηριότητες που έκαναν αλλά και τη σημασία της ημέρας μιλώντας στο KOSTV

 

Με τη σειρά τους, μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κοινοποίησαν φωτογραφίες τους μέσω βίντεο σε μέσο δικτύωσης,  με τις δραστηριότητες που έκαναν στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας.


2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου/Youtube

 

Θέλουμε να θυμίσουμε την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 , όπου λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική, καθώς και πληροφόρηση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες και τους φορείς. Η Γραμμή στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών μοιράζει αισιοδοξία για το μέλλον και μας θυμίζει πως αν σωθεί το παιδί, υπάρχει ελπίδα.
Exit mobile version