Μάτι: Τρία χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Επιβραβεύθηκαν όσοι τη χειρίστηκαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Τρία χρόνια από τη φονική πυρκαγιά – Επιβραβεύθηκαν όσοι τη χειρίστηκαν

SHARE THIS

Τρία χρόνια μετά, οι ευθύνες, δεν έχουν αποδοθεί - Κατά καιρούς η ανείπωτη αυτή τραγωδία έχει αποτελέσει όχημα τυμβωρυχίας και έχει εργαλειοποιηθεί κομματικά

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, άφησε 58 εγκαυματίες και ζοφερές μνήμες σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ανακριτή για την τραγωδία, υπήρξαν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις από τις αρμόδιες αρχές στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς

Τρία χρόνια μετά ωστόσο, ακόμη οι ευθύνες, δεν έχουν αποδοθεί. Απεναντίας, κατά καιρούς η ανείπωτη αυτή τραγωδία έχει αποτελέσει όχημα τυμβωρυχίας και έχει εργαλειοποιηθεί κομματικά και πολιτικά. Ενώ προεκλογικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ότι θα αποδοθούν όλες οι ευθύνες στους υπεύθυνους για την τραγωδία, κατέληξε να προαγάγει όσους ολιγώρησαν στη διαχείριση της πυρκαγιάς.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε χρίσει ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (συγκεκριμένα Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης) τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίον βέβαια ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του σχετικά με το Μάτι και τον οποίον είχε αποπέμψει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήγαγε σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Χαράλαμπο Χιωνή, Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν.Αττικής της Πυροσβεστικής – τον τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής, κατά την τραγωδία στο Μάτι, τον οποίο και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε καταγγείλει με σφοδρότητα.

Exit mobile version