Ματωμένες βάρδιες: Εξαντλημένη νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Μεσολόγγι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματωμένες βάρδιες: Εξαντλημένη νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στο Μεσολόγγι

SHARE THIS

«Στο καθήκον έφυγε, ήταν κουρασμένη, πολλές ώρες, το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει μεγάλες μάχες», είπε η μητέρα της άτυχης 42χρονης.

Τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα έχασε μία νοσηλεύτρια, που από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας φαίνεται ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα.

Η αυταπάρνηση με την οποία δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για να καλύψουν τις ελλείψεις και τα κενά και να σώσουν ανθρώπινες ζωές, δυστυχώς στοίχισε τη ζωή στην 42χρονη Μαρία.

Η σκληρή μάχη που δίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές αποτυπώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στον θάνατο μιας 42χρονης νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο του Ρίου.

Δούλευε χωρίς σταματημό για περισσότερες από 48 ώρες σε συνθήκες που οι συνάδελφοί της χαρακτήρισαν εφιαλτικές. Επιστρέφοντας από το νοσοκομείο στο σπίτι της μετά από μια ακόμη εξαντλητική βάρδια το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

«Στο καθήκον έφυγε, ήταν κουρασμένη, πολλές ώρες, το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει μεγάλες μάχες»

«Στο καθήκον έφυγε, ήταν κουρασμένη, πολλές ώρες, το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει μεγάλες μάχες», είπε η μητέρα της άτυχης 42χρονης.

Το πρωί της Τρίτης κι ενώ η άτυχη νοσηλεύτρια οδηγούσε από τη δουλειά στο σπίτι της, το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Ο θάνατος της 42χρονης ήταν ακαριαίος.

Πήγαινε το πρωί, έρχονταν το απόγευμα, ξανά βάρδια μεταμεσονύχτια. Δεν κοιμόντουσαν το βράδυ εκεί, έπεσε τώρα και με τον κορωνοϊό, καταλαβαίνετε. Δούλευε πολύ σκληρά η Μαρία, όταν έλειπε κάτι από εκεί τη Μαρία τραβούσαν και προθυμοποιούνταν να ξανά πάει.. Ήταν ένα παιδί γελαστό, χαρούμενο, με πολλές φίλες, πολύ αγαπητό», ανέφερε ο πατέρας της άτυχης Μαρίας.

Όπως είπε ο πατέρας της άτυχης νοσηλεύτριας, η Μαρία «έφυγε από το σπίτι τη Δευτέρα το πρωί, σχόλασε στις 15:00, ήρθε στις 16:00 στο σπίτι. Και στις 21:00 ξαναέφυγε για να ξαναπιάσει βάρδια στις 23:00 μέχρι την άλλη μέρα. Στις 7 το πρωί της Τρίτης, σχόλασε και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Δεν έφθασε, όμως, ποτέ…».

Ο Δ. Μπάθας ευχαρίστησε το πλήθος κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένεια. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μία λαοθάλασσα βρέθηκε στην εκκλησία για να αποχαιρετίσει την κόρη του.

Ματωμένες βάρδιες

Η 42χρονη εργαζόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Ρίου. Οι βάρδιες όπως περιγράφουν οι συνάδελφοί της, πλέον εφιαλτικές. Ο προϊστάμενος επειγόντων, νοσοκομείου .Μεσολογγίου, Λάμπρος Λάπης δήλωσε: «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με τον COVID, βάρδιες που τα παιδιά βγαίνουν σχεδόν ματωμένα».

Φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρέτησαν με συγκλονιστικές αναρτήσεις στα social media.

«Η Μαρία ήταν άλλη μια εξουθενωμένη νοσηλεύτρια μόνο που μας το απέδειξε με τον πιο μαύρο τρόπο. Δεν άντεξαν τα μάτια την αϋπνία και την κούραση κι έκλεισαν. Αλλά έκλεισαν για πάντα», γράφουν οι φίλοι της 42χρονης. Ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο LIVE NEWS, αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό. ««Να δίνει τη ζωής για να κρατήσει το Σύστημα Υγείας όρθιο και κάποιοι να παίζουν τις κουμπάρες», τόνισε.

Θρήνος και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

ΠΟΕΔΗΝ: «Θλίψη και αγανάκτηση για τον θάνατο της εξουθενωμένης νοσηλεύτριας σε τροχαίο»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για τον άδικο θάνατο της 42χρονης νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο του Ρίου, που αποκοιμήθηκε στο τιμόνι αποκαμωμένη από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας.

Τη «θλίψη και αγανάκτηση» της εκφράζει η ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο της 42χρονης νοσηλεύτριας του νοσοκομείου του Ρίου σε τροχαίο. Η άτυχη επικουρική εργαζόμενη, άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, εκτελώντας μετά από μια ακόμη εξαντλητική βάρδια τη διαδρομή 45 χιλιομέτρων από την εργασία στο σπίτι της. Όπως φαίνεται, αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

«Εκφράζουμε τη θλίψη και την αγανάκτησή μας για το θάνατο της συναδέλφου. Επέστρεφε σπίτι της, μετά από ακόμη μία εξαντλητική βραδινή βάρδια στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ήταν επικουρική συμβασιούχος εργαζόμενη που καθημερινά έκανε 45 χιλιόμετρα πήγαινε έλα, αφού ο τόπος διαμονής της ήταν στο Μεσολόγγι. Ένα μεγάλο μέρος του πενιχρού μισθού της πήγαινε στα έξοδα μετακίνησης. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της στη δουλειά και τα εξαντλητικά ωράρια λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, πόσο να αντέξει σε όλη αυτή τη πίεση; Αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Δεν μας ακούει κανείς. Γι’ αυτό η αγανάκτηση μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Exit mobile version