Μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών: «Από τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία»
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών: «Από τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία»

SHARE THIS

Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μαζικές συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με φοιτητές να διαμαρτύρονται για την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το GRTimes, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (13/9) στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματα τους, την αποχώρησή δηλαδή των αστυνομικών από τους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος αλλά και την αναβάθμιση των σχολών, ενώ αργότερα ξεκίνησαν την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 GRTIMES

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό», «τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς» και “από τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στην κινητοποίηση.

Exit mobile version