Μαζικές πορείες & διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη: Ηχηρό το αντικυβερνητικό μήνυμα (Video)
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζικές πορείες & διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη: Ηχηρό το αντικυβερνητικό μήνυμα (Video)

SHARE THIS

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο.

Φορείς, συλλογικότητες, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με επίκεντρο κυρίως την ακρίβεια και τα εργασιακά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη γαλάζια κυβέρνηση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα ορισμένες από τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ, ενώ η πόλη αστυνομοκρατείται, καθώς έχουν επιστρατευθεί 3.500 αστυνομικοί.

Αιτήματά τους να αφορούν τόσο τα οικονομικά βάρη που επωμίζεται η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την υποτίμηση των εργασιακών σχέσεων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων και οι κυβερνητικές ευθύνες γύρω από αυτό.

Στη διαδήλωση της Καμάρας συμμετέχει και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, κρατώντας ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται «Βασίλης Μάγγος – Όχι στην συγκάλυψη»


EUROKINISSI

Από τις 6 μ.μ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές Αντοχές & Ανοχές».

Οι πορείες από τα σημεία των συγκεντρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει, με την ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για περίπου 2.000 άτομα στην πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), από την ΧΑΝΘ (ΠΑΜΕ) 3.500 άτομα, και από την Καμάρα (εξωκοινοβουλευτή Αριστερά και αντιεξουσιαστές) 4.000 άτομα.

Μέχρι στιγμής σε όλα τα σημεία οι διαμαρτυρίες εξελίσσονται ειρηνικά.

Περίπου 3.500-3.600 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην περιοχή, ενώ έχουν επιστρατευτεί και τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες».

Exit mobile version