«Δεν παραιτούμαστε, Διεκδικούμε»: Μαζική καθιστική διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Κλαυθμώνος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν παραιτούμαστε, Διεκδικούμε»: Μαζική καθιστική διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Κλαυθμώνος

SHARE THIS

Οι συνταξιούχοι τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, σήμερα διαμαρτυρήθηκαν μαζικά για την αποκατάσταση των συντάξεων και την ενίσχυση του ΕΣΥ.  

Συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ζητώντας την αποκατάσταση των συντάξεων και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Δεν παραιτούμαστε. Διεκδικούμε να δοθούν όλα τα αναδρομικά σε όλους και όλα όσα μας κλέψατε»

«Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας» έγραφε το κέντρο πανό με το οποίο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στο πλαίσιο σημερινής παναττικής τους κινητοποίησης.

Ακόμη, ζητούν επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, καταβολή του Δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού, κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα, αλλά και καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Μαΐου, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς και να αγωνιστούν για όσα τους οφείλονται. «Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα ταμεία μας καταληστεύτηκαν. 40 δισεκατομμύρια αρπάχτηκαν» θύμισε ένας ομιλητές.

Exit mobile version