Μαζική πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων για τη ραγδαία ακρίβεια και τις πενιχρές συντάξεις
EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων για τη ραγδαία ακρίβεια και τις πενιχρές συντάξεις

SHARE THIS

Οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα και ξεκίνησαν την πορεία με κατεύθυνση την πλατεία Κάνιγγος, για να διαδηλώσουν με τους εργαζόμενους για το σφοδρό κύμα ακρίβειας

Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, κατά της ακρίβειας με προορισμό τους το υπουργείο Ανάπτυξης, για να ενώσουν τις φωνές τους κατά των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση γίνεται για να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, να σταματήσουν οι ανατιμήσεις με άμεσες μειώσεις στις τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και την ενέργεια, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν τα πληρωμένα Δώρα, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Όπως επισημαίνεται σε υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εργασίας, «οι περικοπές που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι συντριπτικές. Οι μειώσεις στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, στο ΕΚΑΣ, στα δώρα, στην υγεία, στα φάρμακα, στις κοινωνικές παροχές, έχουν δημιουργήσει στη ζωή μας ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης» σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνουν ότι «εδώ και αρκετό καιρό, η κατάστασή τους γίνεται ακόμη πιο τραγική, λόγω της ακρίβειας, που τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο».

Οι συνταξιούχοι φώναζαν με παλμό συνθήματα και ξεκίνησαν την πορεία τους από την οδό Αθηνάς με κατεύθυνση την πλατεία Κάνιγγος, για να διαδηλώσουν με τους εργαζόμενους για το σφοδρό κύμα ακρίβειας που λυγίζει τα νοικοκυριά και αδειάζει τα πορτοφόλια των πολιτών, ενώ διεκδικούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Ακολούθως επρόκειτο να μεταβούν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της σημερινής παναττικής κινητοποίησής τους.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πρώην Κοτζιά, όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και ομιλία από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.


EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Exit mobile version