Με άδεια σε μονάδα στη Λάρισα “επιστρέφει” ο Βασίλης Μηλιώνης γνωστός από το σκάνδαλο ENERGA – HELLAS POWER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με άδεια σε μονάδα στη Λάρισα “επιστρέφει” ο Βασίλης Μηλιώνης γνωστός από το σκάνδαλο ENERGA – HELLAS POWER

SHARE THIS

Ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια, ωστόσο αργότερα αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το energypress.gr δόθηκε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δόθηκε στην εταιρεία «Λάρισα Θερμοηλεκτρική Μ.Α.Ε.» για σταθμό συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 MW.

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι σύμβουλος στο project ενώ κατείχε αρχικά, με τη σύσταση της εταιρείας «Λάρισα Θερμοηλεκτρική», τη θέση του προέδρου, για να δώσει τη θέση του στις 14 Μαΐου που συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ. στον Ισραηλινό Rotem Ben Horin.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΡΑΕ, ο σταθμός πρόκειται να εγκατασταθεί στη ΒΙ. ΠΕ. Λάρισας. Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας ανάπτυξης του έργου είναι η νεοϊδρυθείσα Κυπριακή εταιρεία Clavenia Limited με έδρα την Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυπριακή εταιρεία είναι ισραηλινών συμφερόντων και ανήκει σε επιχειρηματία που έχει ήδη εμπλοκή στον τομέα της παραγωγής ενέργειας στο Ισραήλ, ο οποίος μάλιστα έχει συνεργαστεί όσον αφορά τον εξοπλισμό, με την Siemens.

Ο Βασίλης Μηλιώνης και οι Ισραηλινοί επενδυτές, μάλιστα, πριν την αίτηση για νέα άδεια, φέρονται να έκαναν συζητήσεις για την εξαγορά της άδειας που έχει στην περιοχή της Λάρισας ο όμιλος Καράντζη, για μονάδα 660 Μεγαβάτ. Οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι προχώρησαν στην αίτηση προς της ΡΑΕ.

Ο κ. Μηλιώνης έγινε γνωστός από το σκάνδαλο ENERGA – HELLAS POWER, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εκπρόσωποι των εταιρειών καταχράστηκαν έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου και δήμων από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων αλλά και από τα τέλη χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ.Ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια, ωστόσο αργότερα αθωώθηκε. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Μηλιώνη για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και τον απάλλαξε από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ τότε του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με αποτέλεσμα να επιβληθεί ποινή δέκα ετών –με αναστολή μέχρι την έφεση.

Exit mobile version