Με καταστολή «κλείνει» και αυτή τη χρονιά η ΕΛΑΣ: Εκκένωση κατάληψης 30 χρόνων στο ΑΠΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με καταστολή «κλείνει» και αυτή τη χρονιά η ΕΛΑΣ: Εκκένωση κατάληψης 30 χρόνων στο ΑΠΘ

SHARE THIS

Και αυτός ο χρόνος τελειώνει όπως άρχισε. Με αδιαφορία στα σημαντικά προβλήματα και αβλεψία στην βαριά εγκληματικότητα, αλλά καταστολή σε διαδηλωτές, αλληλέγγυους και καταλήψεις δεκαετιών...

Ενώ η χώρα «βράζει» από τα κρούσματα κορονοϊού, με το ένα μαύρο ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο, φαίνεται πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν καθώς και στην εκπνοή του χρόνου η μέριμνα της Πολιτείας εξακολουθεί να μην επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ΕΣΥ και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των πολιτών, αλλά στην… καταστολή.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο περίπου στις 6 το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος «Στέκι Βιολογικού» που λειτουργούσε από τη δεκαετία του 1990 και βρίσκεται στη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άνοιξαν τις πόρτες που ήταν κλειδωμένες και μπήκαν στο εσωτερικό.

‘Οπως αναφέρει το GRTimes.gr, οι αστυνομικοί με τους φακούς στα χέρια έψαξαν παντού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός κτιρίου καταληψίες.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κατάληψη, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση από το στέκι στην ιστοσελίδα Indymedia, αλληλέγγυοι βρίσκονται στην περιοχή, απέναντι από την Πυροσβεστική της Ολυμπιάδος.

Και αυτός ο χρόνος τελειώνει όπως άρχισε. Με αδιαφορία στα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία και αβλεψία στην βαριά εγκληματικότητα, αλλά καταστολή σε διαδηλωτές, αλληλέγγυους και καταλήψεις δεκαετιών…

Exit mobile version