Με το μισό προσωπικό δουλεύει το Νοσοκομείο Βόλου – Σοβαρές καταγγελίες των γιατρών
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το μισό προσωπικό δουλεύει το Νοσοκομείο Βόλου – Σοβαρές καταγγελίες των γιατρών

SHARE THIS

Για «απαξίωση της δημόσιας υγείας που συνεχίζει να βιώνει παράλληλα τραγική υποστελέχωση», έκανε λόγο ο γιατρός.

Στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών και στα τεράστια προβλήματα που αυτές προκαλούν στο Νοσοκομείο του Βόλου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, και γνωστός νευροχειρουργός, Νικόλαος Χαυτούρας, μιλώντας στο TheNewspaper.gr, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Μετά την πανδημία αναμένονταν καλύτερη εικόνα, όπως υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα πως αν η υποστελέχωση του Νοσοκομείου συνεχιστεί, τότε οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε κυκεώνα προβλημάτων σε ότι αφορά την δημόσια υγεία.

Σχετικά με τις ελλείψεις των γιατρών στις κλινικές των νοσοκομείων:

«Σε ποσοστό 48%, το 52% είναι καλυμμένο σε διοικητικό και οργανικό τομέα, ενώ γενικά σε όλο το προσωπικό, σχεδόν το 50% λείπει από τις οργανικές θέσεις, κάτι που σημαίνει πως τα κενά είναι μεγάλα».

Σε ότι αφορά τις θέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν και πόσες υπάρχουν τελικά με βάση το οργανόγραμμα:

«Σε ιατρικό προσωπικό λείπουν σχεδόν από τις 16 θέσεις παθολόγων οι 7, ενώ μάχιμοι γιατροί είναι οι 6 από τους 8 και όλα αυτά σε κανονικές συνθήκες, μετά τη πανδημία, σκεφτείτε στην πανδημία τι γινόταν. Από τις 10 στη χειρουργική, 4 είναι καλυμμένες και υπάρχει ένας επικουρικός. Δεν υπάρχει πνευμονολόγος, λείπουν οι παθολόγοι, δεν υπάρχει παιδοχειρούργος, δεν υπάρχει αγγειοχειρούργος, λείπουν 8 γιατροί στα εργαστήρια και έχουμε πάνω από 4 γιατρούς απόντες στην παιδιατρική. Επίσης αρκετές μέρες του μήνα δεν εφημερεύει γενικός Ιατρός στα επείγοντα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και κάνουν πολλούς συναδέλφους να σκέφτονται την παραίτηση λόγω της απαξίωσης που δημιουργείται»

Κλείνοντας ο κύριος Χαυτούρας έκανε λόγο στο TheNewspaper.gr «για απαξίωση της δημόσιας υγείας που συνεχίζει να βιώνει παράλληλα τραγική υποστελέχωση και ενώ είχαμε, όπως είπε, την ευκαιρία να θωρακίσουμε τα δημόσια νοσοκομεία και το δικό μας, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι συνέπειες για τους πολίτες θα είναι τραγικές».

 

Exit mobile version