Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία: Κατέρρευσαν γέφυρες στη Σκύρο
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία: Κατέρρευσαν γέφυρες στη Σκύρο

SHARE THIS

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων περιοχών, στη Σκύρο, όπου κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες και όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ

Με το πρώτο φως της ημέρας αναδείχτηκαν στην πλήρη έκτασή τους τα προβλήματα που δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της χώρας η χθεσινή κακοκαιρία.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων περιοχών, στη Σκύρο, όπου κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες και όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Μαυρίκος, απέστειλε από χθες αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτασης ανάγκης.

Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, είπε ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί», ενώ έκανε γνωστό πως έκλεισε η πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τέσσερις γέφυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν, σύμφωνα με την Εφ.Συν.

«Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σκύρου.

Στην Κρήτη και τη Θεσσαλία σημειώθηκαν επίσης ζημιές από τις καταιγίδες.

Πάνω από 60 χιλιοστά βροχής σκέπασαν την πόλη του Ρεθύμνου μέσα σε μόλις δύο ώρες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες άνθρωποι στα πεζοδρόμια αφού οι πλημμυρισμένοι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι. Η κακοκαιρία προκάλεσε και διακοπές ρεύματος σε μεγάλα τμήματα της πόλης, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούσαν τον όγκο νερού, ο οποίος δεν μπορούσε να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου.

Τα καταστήματα μάζεψαν τα εμπορεύματά τους από τον εξωτερικό χώρο ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν. Μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν χείμαρρους λάσπης σε αστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, ιδίως στη βόρεια μεριά του κέντρου.

Exit mobile version