Δυναμικές πορείες του ΚΚΕ κατά του πολέμου στην Ουκρανία: «H μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμικές πορείες του ΚΚΕ κατά του πολέμου στην Ουκρανία: «H μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών»

SHARE THIS

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» το σύνθημα που ακουγόταν έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Πορείες διαμαρτυρίας, με αθρόα συμμετοχή, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις δραματικές εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, μετά από τη ρωσική εισβολή.

«Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών» το σύνθημα που ακουγόταν έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

«Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας» αναγράφεται στο πανό.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία από την ουκρανική πρεσβεία προς την αμερικανική, στην οποία συμμετείχαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της KNE, όπως δημοσιεύει το 902.gr.

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων – από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία – για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

»Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση τους.

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός! Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών – Έξω η Ελλάδα από το σφαγείο

Πορεία ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποίησαν και τα μέλη του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

 

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για μια απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή που όπως λένε, αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων – από την μία οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία – για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν το «κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας» αλλά και «να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας».

Η πορεία κινήθηκε προς το αμερικανικό και ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Exit mobile version