Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

SHARE THIS

Από το πρωί πολίτες φτάνουν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά του Κορκονέα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και αφήνουν λουλούδια.

Δεκατρία χρόνια από την αιματοβαμμένη νύχτα, της 6ης Δεκεμβρίου 2008, που ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ, Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν ξεκινήσει με συγκέντρωση και πορεία που έχουν καλέσει μαθητές, φοιτητές και διάφορες συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει».

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και Δικαιοσύνη για τους φόνους του Νίκου Σαμπάνη και του Ζακ Κωστόπουλου.

Από το πρωί πολίτες φτάνουν στο σημείο όπου έγινε το φονικό και αφήνουν λουλούδια. Δολοφονία Γρηγορόπουλου. Εκτός από τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα, έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και για το απόγευμα.

Τρεις συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όλες με αφορμή την επέτειο για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή την ώρα, πορεία στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές κρατώντας ένα μεγάλο πανό ενάντια στην καταστολή, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία, σύμφωνα με το GRTimes. Συνδέουν τη φετινή επέτειο, με τους αγώνες τους οποίους πραγματοποιούν για την κατάργηση του νόμου Χρυσοχοΐδη Κεραμέως για τα ΑΕΙ και για το “ξήλωμα” όλων των αντίεκπαιδευτικών νομοσχεδίων.

Exit mobile version