Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο, Σουφλί: Απομακρύνονται τουρίστες – Εκκενώνονται οικισμοί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο, Σουφλί: Απομακρύνονται τουρίστες – Εκκενώνονται οικισμοί

SHARE THIS

Μετά την καταστρεπτική φωτιά στην Αχαΐα, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, στην Αιτωλοακαρνανία και το Σουφλί.

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με τις φωτιές να συνδράμουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Αναλυτικότερα, πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, με την πυροσβεστική να έχει προτείνει την προληπτική εκκένωση των επισκεπτών στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, 3 ελικόπτερα και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο Αγρίνιο ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου. Κι εδώ έγινε προληπτική εκκένωση των οικισμών Παραδείσι και Μπερμπάτι.

Φωτιά στη Ρόδο

Από τα πρώτα στοιχεία και την εικόνα που έχουν που οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές, το μέτωπο της φωτιάς φαίνεται ότι είναι αρκετά επικίνδυνο, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που επικρατούν σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Η κατεύθυνση του μετώπου της φωτιάς αυτή την ώρα είναι προς την περιοχή των Πεταλούδων και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή να παρθούν μέτρα απαγόρευσης στην κίνηση και παραμονή ατόμων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου. Επί τόπου βρίσκονται 57 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Exit mobile version