Μεγάλη αγωνία για τη φωτιά στο Euroferry Olympia: Επίσημα 10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αγωνία για τη φωτιά στο Euroferry Olympia: Επίσημα 10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι

SHARE THIS

Συνολικά 290 άτομα επέβαιναν στο πλοίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή αγνοούνται οι 10 καθώς ταυτοποιήθηκαν 278

Μεγάλη αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στο πλοίο Euroferry Olympia, όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, συνολικά 290 άτομα επέβαιναν στο πλοίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή αγνοούνται οι 10 καθώς ταυτοποιήθηκαν 278. Την ίδια ώρα, δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο πλοίο. Ανάμεσα στους αγνοούμενους φαίνεται να είναι δύο Έλληνες. Συνολικά στο πλοίο, επέβαιναν 21 Έλληνες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εγκλωβισμένοι είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο, αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοιχτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Exit mobile version