Μεσαίωνας: Μήνυση σε νηπιαγωγούς που είπαν τις επιστημονικές ονομασίες γεννητικών οργάνων σε μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσαίωνας: Μήνυση σε νηπιαγωγούς που είπαν τις επιστημονικές ονομασίες γεννητικών οργάνων σε μαθητές

SHARE THIS

Αθώες οι τέσσερις νηπιαγωγοί που είχαν μηνυθεί από γονέα επειδή ανέφεραν σε μαθητές τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων. Ο γονέας είχε ισχυριστεί πως θίγονταν ο ψυχικός κόσμος των παιδιών.

Μια είδηση άκρως σκοταδιστική είδε το φως της δημοσιότητας. Γονέας στα Χανιά, μήνυσε νηπιαγωγούς, γιατί στο πλαίσιο αναλυτικού προγράμματος και ενασχόλησής τους με την ενότητα «Σώμα», ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά.

Όσο οι εκπαιδευτικοί βιώνουν μια περίοδο, που δέχονται επίθεση από την πολιτική ηγεσία και προσπαθούν να τους προσάψουν κάθε δεινό της εκπαίδευσης με την αξιολόγηση Κεραμέως, έρχονται και σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που βρίσκονται στον προηγούμενο αιώνα και που αρνούνται να δεχθούν την επιστημονική προσέγγιση σε θέματα που τα παιδιά οφείλουν να γνωρίζουν, κυρίως για την ασφάλειά τους.

Σήμερα, κρίθηκαν αθώες από το μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων οι τέσσερις νηπιαγωγοί του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων που είχαν μηνυθεί από πατέρα που υποστήριζε ότι το παιδί του υπέστη ψυχολογικό τραύμα επειδή στο νηπιαγωγείο άκουσε τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων, στο πλαίσιο προγράμματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, τον Απρίλιο του 2017.

Ο μηνυτής υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το παιδί έπειτα από αυτό υπέστη ψυχολογικό τραύμα. Eίπε ακόμα πως η διαπαιδαγώγηση αυτού του είδους δεν συμβάδιζε με τις ηθικές του αρχές. Θεώρησε επίση πως ήταν πρόωρο για τα παιδιά να μαθαίνουν αυτές τις λεπτομέρειες σε τέτοια ηλικία, όπως δημοσίευσε το zarpanews.gr.

Το δικαστήριο εξέτασε μάρτυρες, μεταξύ άλλων παιδοψυχολόγο, ο οποίος ανέφερε πως η πληροφόρηση των παιδιών για τα γεννητικά όργανα αποσκοπεί στο να μάθουν από νωρίς να προφυλάσσονται από τυχόν κακοποιητές, ενώ τόνισε ακόμα ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν για την λειτουργία των οργάνων καθεαυτή σε τέτοια ηλικία.

Tα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης υποστηρίζουν τα παιδιά σε μια κοινωνία όπου οι κακοποιήσεις αυξάνονται

Η εισαγγελέας τόνισε ότι τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι προς όφελος των παιδιών. Επίσγς υποστηρίζουν τα παιδιά σε μια κοινωνία όπου οι κακοποιήσεις αυξάνονται. Η πρότασή της ήταν αθωωτική για τις τέσσερις νηπιαγωγούς.

Σε αυτό συνηγόρησε και η πρόεδρος του δικαστηρίου, με την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε αμέσως μετά.

Πλέον, οι τέσσερις νηπιαγωγοί είναι απαλλαγμένες από το βάρος της δικαστικής πάλης. Κάτι που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένες να κάνουν. Το πρόγραμμα είχε λάβει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Όσα δήλωσαν η υπεύθυνη του προγράμματος, Μαργαρίτα Γερούκη και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης:

Exit mobile version