Μετά την κατακραυγή το facebook επανεμφάνισε τις δημοσιεύσεις των φωτορεπόρτερ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά την κατακραυγή το facebook επανεμφάνισε τις δημοσιεύσεις των φωτορεπόρτερ

SHARE THIS

Το facebook επανέφερε τις φωτογραφίες, της Τατιάνας Μπόλαρη, που είχε λογοκρίνει, από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας

«Λυπούμαστε για το λάθος», απάντησε η «ομάδα υποστήριξης» του facebook για τις δημοσιεύσεις με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, που λογοκρίθηκαν. Φυσικά, η απάντηση αυτή ήρθε μετά την αντίδραση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ και χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα οι φωτογραφίες τους, που κοινοποιήθηκαν από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλους χρήστες σε πολλές περιπτώσεις έχουν σταθεί η αιτία, για να πέσουν πολλά προφίλ χρηστών, χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη επανόρθωση.

 

«Λυπούμαστε για το λάθος. Ελέγξαμε και πάλι τη δημοσίευσή σας και όντως ακολουθεί τους Όρους της κοινότητάς μας», έγραψε η ομάδα υποστήριξης του facebook στην φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, όπως έκανε γνωστό η ίδια, επαναφέροντας τη δημοσίευση με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα αιτήματα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

H ανακοίνωση της ΕΦΕ πριν ανακαλέσει το facebook

Mε αφορμή τη λογοκρισία του Facebook, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε την Τρίτη (2/3) ανακοίνωση καταγγέλλοντας το συμβάν, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Για την λογοκρισία

Οι φωτορεπόρτερ έχουν την υποχρέωση να σπεύσουν εκεί που φεύγουν οι άλλοι, να καταγράφουν τα γεγονότα και να δείχνουν την εικόνα τους σε όλους, «για να μην πει ποτέ ξανά κάποιος, ‘αυτό δεν το ήξερα΄».

Σήμερα έχουν «πέσει» στο facebook πολλά προφίλ συναδέλφων οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄ αυτό. Δημοσίευσαν εικόνες από μια πορεία που έγινε για το θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν ξέρουμε πως θέλει να το ονομάσει αυτό το γεγονός το facebook, εμείς το λέμε λογοκρισία».

Exit mobile version