Μετά τον αντεργατικό νόμο, η κυβέρνηση αρνείται να γίνουν μισθωτοί οι διανομείς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τον αντεργατικό νόμο, η κυβέρνηση αρνείται να γίνουν μισθωτοί οι διανομείς!

SHARE THIS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι προς όφελος των εργαζομένων καθώς ενισχύσει και αναβαθμίζει τα δικαιώματά τους.  

Ανυποχώρητη είναι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στον κόσμο της Εργασίας που διεκδικεί δικαιότερες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

Αφού πλατφόρμες όπως efood άντλησαν νομιμοποίηση από τον νόμο Χατζηδάκη για να αλλάξουν εκβιαστικά το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων τους και παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις, η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα για να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ώστε όλοι διανομείς να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι με μπλοκάκι ως αυτοαπασχολούμενοι.

Απαντώντας σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, ο Γιάννης Οικονόμου θριαμβολόγησε για τον νόμο Χατζηδάκη ισχυριζόμενος ότι είναι σε όφελος των εργαζομένων καθώς ενισχύσει και αναβαθμίζει τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε το την κίνηση της efood ως «πρακτικές έως και αθέμιτες και άδικες απέναντι σε εργαζόμενους που βοήθησαν στην πανδημία».

Οι διανομείς κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους με αίτημα να διατηρηθεί η μισθωτή εργασία, καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή ότι το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη, Μητσοτάκη.

 

Exit mobile version