Mετακίνηση εκτός νομού: «Ναι» από την κυβέρνηση μόνο για ιδιωτική κλινική, όχι για ιδιώτη γιατρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mετακίνηση εκτός νομού: «Ναι» από την κυβέρνηση μόνο για ιδιωτική κλινική, όχι για ιδιώτη γιατρό

SHARE THIS

Κυβερνητικό «πράσινο φως» στη μετακίνηση εκτός νομού μόνο για ιδιωτική κλινική, αλλά όχι για ιδιώτη γιατρό.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από γιατρούς κι ασθενείς που μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους, η κυβέρνηση επιτρέπει τη μετακίνηση εκτός νομού μόνο για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές αλλά όχι σε ιδιώτη γιατρό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ποιος είναι ο προνομιακός της συνομιλητής, δηλαδή οι κλινικάρχες!

Πιο αναλυτικά, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό.

Το ΦΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

1. Στην περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.26044/22.4.2021 (Β’ 1678) κοινής υπουργικής απόφασης προστίθεται η δυνατότητα μετακίνησης προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης και η περ. β) διαμορφώνεται ως εξής:

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.».

Το μέτρο ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Το προηγούμενο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί στις 23 Απριλίου 2021 ανέφερε:

Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Exit mobile version