Μετάλλαξη Δέλτα: Αφού βγάλαμε τις μάσκες, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετάλλαξη Δέλτα: Αφού βγάλαμε τις μάσκες, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown

SHARE THIS

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται δύο μέρες αφότου η Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Δύο μέρες αφότου η Επιτροπή αποφάσισε ότι οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους -όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός- ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown λόγω κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας: «Το είχαμε πει τον Μάιο ότι υπάρχει κίνδυνος για επιβολή τοπικών lockdown αν υπάρχουν επιδημιολογικές “εκρήξεις”. Ισχύει και τώρα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε:

«Όποια περιοχή βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση έχει αυξημένο ρίσκο και για αυτό ζητήσαμε μια επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε πως η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ υπάρχει και ανησυχία γιατί η μετάλλαξη Δέλτα –γνωστή και ως ινδική- είναι 50-60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

«Αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και πιθανότατα στη χώρα μας» δήλωσε επίσης ο ίδιος.

Λύση στο πρόβλημα αυτό αποτελούν, όπως είπε ο ίδιος, τα εμβόλια.

Τόνισε δε, πως είναι ασφαλή, καθώς έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο, με απειροελάχιστα προβλήματα.

«Μη εμβολιασμένοι ή περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» επανέλαβε.

Exit mobile version