Μίκης Θεοδωράκης: Λαϊκό προσκύνημα και στην Κρήτη πριν την κηδεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Λαϊκό προσκύνημα και στην Κρήτη πριν την κηδεία

SHARE THIS

Λαϊκό προσκύνημα για λίγες ώρες και στη γενέτειρά του, την Κρήτη όπου ήταν προσωπική του επιθυμία να ταφεί, δίπλα στον πατέρα και τον αδελφό του.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φτάσει στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία. Οι διαδικασίες από τον δήμο και την Περιφέρεια συνεχίζονται, ενώ αποφασίστηκε ότι η σορός του θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα και στη γενέτειρά του.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, στην ΕΡΤ, η σορός του μεγάλου συνθέτη θα φτάσει ακτοπλοϊκώς στις 7 το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Η πομπή που θα τον μεταφέρει, θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Έπειτα, θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, πλάι στους γονείς και τον αδερφό του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε χθες να δώσει το όνομα του μουσικοσυνθέτη σε έναν από τους δρόμους της πόλης, ο οποίος θα οριστεί σε δεύτερο χρόνο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

Exit mobile version