Μύκονος: Αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε εργολάβους για το πότε θα τους κάνουν ελέγχους
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε εργολάβους για το πότε θα τους κάνουν ελέγχους

SHARE THIS

Ο αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε τον εργολάβο για επικείμενους ελέγχους. Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά.  

Σοβαρές αποκαλύψεις για το πώς δρούσε το κύκλωμα αυθαιρέτων στη Μύκονο, που φαίνεται πως είχε και αστυνομικές πλάτες,  προκύπτουν από τα μηνύματα που εντόπισε το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, στο νησί που οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν που να μείνουν και ο Δήμος μεριμνά μόνο για την δωρεάν στέγαση αστυνομικών, φαίνεται πως αστυνομικός ενημέρωνε εργολάβους του νησιού για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες με εργολάβο, αλλά και με συναδέλφους του. Κατά την ίδια πηγή όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός επιχείρησε να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή. Όμως όταν εντοπίστηκε το σημείο όπου γίνονταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες η αστυνομικός διαπίστωσε ότι περιέργως τόσο οι εργάτες όσο και ο εργολάβος είχαν εγκαταλείψει το σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους επιδώσει το έγγραφο.

Κατά τον έλεγχο των αρχών στο κινητό του εργολάβου, εντοπίστηκε συνομιλία με αστυνομικό, όχι όμως με τον αρμόδιο για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που βρίσκεται χρόνια στο νησί ως αποσπασμένος.

Στις συνομιλίες που βρήκε το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο εργολάβος φέρεται ρωτά τον αστυνομικό αν επίκειται έλεγχος ώστε να ξεκινήσει ή όχι εργασίες.

Το ρεπορτάζ καταγράφει συνομιλίες ανάμεσα στον αρχιφύλακα και τον εργολάβο όπως «να πάω για δουλειά;» αλλά και μηνύματα με τον εργολάβο που ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

Κατόπιν των παραπάνω ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα όπου εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκε ακόμη το κινητό του τηλέφωνο που εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Exit mobile version