«Μην ξεριζώνετε τις ζωές των άλλων»-Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα
INSTAGRAM ATHENS_HAPPYHOUSE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μην ξεριζώνετε τις ζωές των άλλων»-Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα

SHARE THIS

«Ξεκινάς με το να μην είναι “οκ” να είσαι γιος ή κόρη, μετά απαγορεύεται δια ροπάλου κοινωνικά να είσαι σύντροφος...».

Την ώρα που πολλοί επιλέγουν να χρησιμοποιούν αμιγώς ακροδεξιά ρητορική προκειμένου να αρνηθούν το δικαίωμα στον γάμο και την τεκνοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια, ένα συγκλονιστικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στα social media αποτυπώνει την κραυγαλέα διάκριση σε βάρος τους καθώς και τα συναισθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαχειριστής του λογαριασμού athens_happyhouse στο Instagram, δημοσίευσε την παρακάτω ανάρτηση, συνοδεύοντάς την με μία φωτογραφία που δείχνει το χέρι του, στο οποίο έχει ένα τατουάζ που γράφει «Oh Father», να κρατά το χέρι ενός μωρού.

Κι ενώ πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους που δεν θα επηρεαστεί η ζωή τους από μία νομοθετική παρέμβαση που θα φέρει ισότητα, αξίζει να διαβάσει κανείς την παρακάτω ανάρτηση, που είναι γραμμένη από ένα άτομο για το οποίο ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, έχουν μεγάλη σημασία.

Η ανάρτηση για την ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα

«Ξεκινάς με το να μην είναι “οκ” να είσαι γιος ή κόρη, μετά απαγορεύεται δια ροπάλου κοινωνικά να είσαι σύντροφος ή σύζυγος και κατά συνέπεια να μην γίνεις ποτέ μπαμπάς ή μαμά, παππούς ή γιαγιά.

Τα τελευταία χρόνια έχω δει πολλούς φίλους μου straight ζευγάρια να προσπαθούν να γίνουν γονείς άλλοι τα κατάφεραν άλλοι ακόμα προσπαθούν, έχω χαρεί με την χαρά τους και έχω λυπηθεί με την αποτυχία, σαν ένα δευτερεύον συναίσθημα όμως γιατί από εμενα αυτό το δικαίωμα έχει αφαιρεθεί από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης μου γιατί το αποφάσισαν αυτοί που προτιμούν το ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ από το Γονέας 1 και 2 κι έτσι μου ειναι αδύνατο να το νιώσω στο 100%.

Έχω απογοητευθεί με την υποκρισία όλων αυτών που καλύπτουν διακριτικά την ομοφοβία τους και τον ρατσισμό τους χρησιμοποιώντας σαν άλλοθι ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν την ίδια στιγμή τα δικά μου καταπατούνται από την στιγμή που πήρα την πρώτη ανάσα επειδή γεννήθηκα.

Στο δεξί μου χέρι έχω γραμμένη την λέξη μπαμπας γιατί ειναι το χέρι της δύναμης μου και ίσως να μην τα καταφέρω να το ακούσω ποτέ. Το νιώθω όμως με όλα αυτά τα πλάσματα γυρω μου και ας μην έχει την ίδια ερμηνεία με αυτή που γνωρίζετε οι περισσότεροι.

Μην ξεριζώνετε τις ζωές των άλλων επειδή θεωρείτε τους εαυτούς σας ανώτερους, αυτά…».

Exit mobile version