Μήνυση Σταγιατών στον Μπέο για το δικαίωμά τους στο νερό
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Μήνυση Σταγιατών στον Μπέο για το δικαίωμά τους στο νερό

SHARE THIS

Οι κάτοικοι του μικρού «γαλατικού» χωριού που έχουν ορθώσει το ανάστημά τους απέναντι στην ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού και με πείσμα διεκδικούν το δικαίωμά τους στην πηγή τους, περνούν στην αντεπίθεση.

Έπειτα από τις χυδαίες επιθέσεις του δημάρχου Βόλου, Αχχιλέα Μπέου, οι ίδιοι απαντούν: «Για τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, τις απειλές και τα υπόλοιπα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος μας, σε βάρος του χωριού μας και σε βάρος του νερού της Πηγής της Κρύας Βρύσης ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καταθέτουμε, εντός των επομένων ημερών, μήνυση εναντίον του και θα ακολουθήσει αγωγή».

Οι ίδιοι, όπως εξαρχής ξεκαθάρισαν, δεν διανοούνται πως η πηγή της Κρύας Βρύσης θα παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους.

Με ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι καταγγέλλουν τις τραμπούκικες μεθόδους του Αχιλλέα Μπέου, που έκλεισε ακόμη και το παλιό σχολείο, το οποίο οι κάτοικοι είχαν μετατρέψει σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και δηλώνουν ότι θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για τη διάσωση της Πηγής της Κρύας Βρύσης, που για περισσότερα από 350 χρόνια συνδέεται με την παράδοση του χωριού τους.

Μάλιστα, οι κάτοικοι αποφάσισαν με δημοψήφισμα να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της πηγής τους.

Όπως όλα δείχνουν, κανένας εκβιασμός δεν είναι ικανός να σβήσει την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, αλλά και τον αγώνα τους για τα κοινωνικά και φυσικά αγαθά.

Exit mobile version