Μητσοτάκης:  “Δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα”
EUROKINISSI) (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: “Δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα”

SHARE THIS

«Οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες»

Με δημοσίευση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης, την Κυριακή το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας αποκαλύπτει μια μικρή δόση αυτογνωσίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να φτιάξει ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υποστήριξε επίσης πως οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις «προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες».

«Έχουμε δει με επώδυνο -πρόσφατα και με τραγικό- τρόπο ότι δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας», σημειώνει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια έγραψε για τη σταδιακή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων με αυξημένα μέτρα ασφάλειας, την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο προγραμματισμός για τη δεύτερη φάση επανέναρξης, από αύριο, δεν είναι εφικτό να προχωρήσει, τουλάχιστον για τον προαστιακό και κομμάτια του βόρειου δικτύου.

Επίσης, αναφέρεται στη δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν και πάλι σταδιακά τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων με αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σημειώνει μεταξύ άλλων «ανά πενθήμερο θα προστίθενται επιπλέον γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη πριν από το Πάσχα. Ταυτόχρονα συγκροτήθηκε και λειτουργεί νέο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και της Hellenic Train για να επιτηρεί καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας και να προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα η αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Exit mobile version