«Μόνο οι πλούσιοι άντρες θα μπορούν να αποκτούν παιδιά με το μέτρο της κυβέρνησης»
ΑP PHOTO -ARMANDO FRANCA ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μόνο οι πλούσιοι άντρες θα μπορούν να αποκτούν παιδιά με το μέτρο της κυβέρνησης»

SHARE THIS

«Κρύβει απίστευτη ταξικότητα το μέτρο που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Μόνο οι πλούσιοι άντρες θα μπορούν να αποκτούν παιδιά πληρώνοντας»

H Στέλλα Μπελιά, ιδρύτρια της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» μίλησε στο Κόκκινο και στον Γιώργο Μελιγγώνη για την απαγόρευση της γονεϊκότητας και την έμφυλη διάκριση στα θέματα τεκνοθεσίας.

«Γίνεται ένας διάλογος σε εντελώς λάθος βάση. Από τη μία έχουμε αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την άλλη μπαίνουν ερωτηματικά του “μπορούνε;” “το επιτρέπουμε να έχουν οι γκέι παιδιά;”», δήλωσε αρχικά η Σ. Μπελιά.

Όπως είπε «δεν υπάρχει καμία απαγόρευση σε κανένα έννομο κράτος αυτή τη στιγμή στον κόσμο σε καμία κοινωνική ομάδα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Τη στιγμή που η επιστήμη δίνει τη δυνατότητα σε υπογόνιμα ζευγάρια να γίνουν γονείς γιατί πρέπει να υπάρχει έμφυλη διάκριση; Πρέπει να είναι αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια; Πρέπει να τα λύσουμε όλα αυτά τα θέματα», πρόσθεσε.

«Είναι πολλαπλά τα ζητήματα αν μιλάμε για πραγματική ισότητα. Είναι πάρτε κάτι για να μη γκρινιάζετε γιατί η κοινωνία είναι ανέτοιμη. Δεν πρόκειται να ετοιμαστεί ποτέ η κοινωνία. Θέλω να σας φέρω ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα, πόσο απέναντι ήταν η κοινωνία στα εξώγαμα παιδιά. Οι άνθρωποι είχαν κάνει γκέτο για να προστατέψουν τα παιδιά τους και να μην τα δείχνουν με το δάχτυλο στο δρόμο», συμπλήρωσε.

«Εμείς δεν θέλουμε να ζήσουμε σε γκέτο. Εμείς ζούμε στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας. Είμαστε ενταγμένοι στην κοινωνία είμαστε ενταγμένοι στα κινήματα, όπως στο συνδικαλιστικό, φεμινιστικό, γενικά  ασχολούμαστε με το πως αυτή η χώρα θα έχει έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας», συνέχισε.

«Υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται για το συμφέρον των παιδιών. Ποιων παιδιών; Παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι όταν αντιμετωπίζεις την ετερότητα ως πρόβλημα έχεις όλα αυτά τα φαινόμενα που έχουμε: την έξαρση της βίας, το μπούλινγκ, τους βιασμούς, τις γυναικοκτονίες», επισήμανε.

Όσον αφορά τα σενάρια ότι ακόμη και αν υπάρξει αναγνώριση της τεκνοθεσίας θα αποκλειστεί η πρακτική της παρένθετης μητέρας, δήλωσε: «Κρύβει απίστευτη ταξικότητα το μέτρο που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση. Μόνο οι πλούσιοι άντρες θα μπορούν να αποκτούν παιδιά πληρώνοντας. Φτωχοί χτυπήστε το κεφάλι σας στον τοίχο».

Exit mobile version