Μοτοπορεία στην efood για συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και δικαιώματα
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοτοπορεία στην efood για συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και δικαιώματα

SHARE THIS

Αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων διεκδικούν οι διανομείς στην efood.

Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων διεκδικούν οι διανομείς στην efood που πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Από το κέντρο της Αθήνας έκαναν μοτοπορεία μέχρι τα γραφεία της εταιρείας efood στο Ηράκλειο Αττικής για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Την κινητοποίηση διοργανώνει το Σωματείο εργαζόμενων στην efood Αττικής που διεκδικεί εκτός από την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, διεκδικούν να κατοχυρωθεί 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους τους διανομείς, είτε είναι μισθωτοί, είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής). Επίσης, μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται. Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.

Την κινητοποίηση στηρίζουν τα σωματεία των εργαζομένων στην efood σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο και Χανιά.

Exit mobile version